Afbeelding
Digital Days

Vijfde editie van tech-evenement Digital Days in de steigers

Evenementen

EDE De vijfde editie van Digital Days gaat op vrijdag 12 februari van start in Midden-Nederland in Barneveld. Het tech-evenement is hét podium voor jongeren in de regio Foodvalley om ze enthousiast te maken voor de ontelbare mogelijkheden en kansen in de ICT. Het thema is dit jaar ‘Create your future’. 

Op 12 februari is de Hackathon in hybride vorm en een online Game Battle. De Tech Day op 25 juni is het sluitstuk van de Digital Days. Het is een uitdaging om jongeren in de regio te behouden die kiezen voor een opleiding en een baan in de ICT. Gerrit Valkenburg namens ICT Valley: ,,Door jongeren kennis te laten maken met ICT als innovatiedrager en interessant beroep, hopen we dat er meer voor ICT wordt gekozen op het voortgezet onderwijs en bij een beroepsopleiding. De komende decennia zien we alleen maar een groeiende markt en een tekort aan arbeidskrachten, dus elke leerling telt.”

GEZONDE WERELD EN ENERGIETRANSITIE Elk jaar staat een thema centraal voor de Tech Day en Hackathon, dit jaar staat gezonde wereld en energietransitie centraal. Arjen Droog van regio Foodvalley: ,,Deze onderwerpen liggen echt in het hart van onze regio. Hier zitten alle spelers, alle bedrijven en kennisinstellingen die je nodig hebt om op het gebied van de energietransitie of de gezonde wereld grote, innovatieve stappen te zetten.”

HACKATHON Studenten van mbo-opleidingen ICT, Techniek en Informatica en hbo-studenten buigen zich tijdens de Hackathon over een technisch vraagstuk van het thema. Een hackathon gaat verder dan een brainstorm. Onder leiding van experts gaan vijftien teams op diverse locaties via een livestream aan de slag om een idee uit te werken tot een prototype en presenteren aan de jury.

ONLINE GAMEN De Game Battle is deze editie online. Jongeren gaan in competitieverband gamen, vanuit huis en toch samen. Naast entertainment zijn er ook een enthousiaste presentator en een razende reporter aanwezig. De online Game Battle start ‘s middags met een live streaming vanuit de studio van het Technova College en duurt tot na middernacht.

TECH DAY Middelbare scholieren krijgen tijdens de Tech Day op 25 juni in De Basiliek in Veenendaal een masterclasses over nieuwe technologieën, zoals Artificial Intelligence, Internet of Things en Augmented Reality. Aansluitend gaan zij onder begeleiding van experts in teams innovatieve oplossingen bedenken voor een regionaal vraagstuk over de gezonde wereld en energietransitie. De plannen worden gepresenteerd voor een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Voor vmbo-studenten is er een experience-programma.

Vele scholen en bedrijven, waaronder hoofdsponsor Info Support, omarmen dit initiatief. InfoSupport is vanaf de eerste editie als hoofdsponsor betrokken. ,,Tijdens de Digital Days ontdekken scholieren op interactieve wijze wat werken in de IT precies inhoudt en wat dit zo uitdagend maakt. Zo zijn ze in staat een gerichtere studiekeuze te maken”, aldus Lammert Vinke van Info Support. 

Digitial Days is een initiatief van ICT Campus en haar partners. In de regio Foodvalley is ICT Campus de facilitator van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Onlangs is Digital Days als tweede geëindigd in de categorie Opleiding & Training van de Computable Awards 2020 en tevens de publieksfavoriet.

advertentie
advertentie