Afbeelding
Theo Beumer

Gemeente Ede zet zich in voor grote evenementen na 1 juli

18 februari 2021 om 16:03 Evenementen

EDE De gemeente Ede gaat zich inzetten om grote of belangrijke evenementen, die gepland staan na 1 juli te laten plaatsvinden. ,,De rijksoverheid heeft een garantiefonds ingesteld voor grote evenementen die na 1 juli dit jaar plaatsvinden. Daaruit maken wij op dat de rijksoverheid er vanuit gaat dat er voor 1 juli geen grote evenementen plaatsvinden. Het is lastig te voorspellen wanneer wat precies weer mogelijk zal zijn. Het is daarom niet mogelijk om een volwaardige en definitieve evenementenkalender voor de gemeente Ede op te stellen of concrete afspraken te maken met organisatoren”, aldus burgemeester René Verhulst.

,,De komende maanden vragen vooral flexibiliteit en creativiteit van de gemeente en organisatoren van evenementen om goed en tijdig te kunnen anticiperen op de continu veranderende ‘werkelijkheid’. Binnen de huidige coronamaatregelen zijn alle evenementen verboden en is er ook nog geen zicht op versoepelingen op dat vlak. Eventuele versoepelingen zullen gefaseerd plaatsvinden. Telkens als de rijksoverheid de maatregelen aanpast, bepalen we in overleg met de organisatoren opnieuw of, hoe en welke evenementen kunnen plaatsvinden.”

Met verschillende organisaties is een aanvullend activiteitenprogramma opgezet voor kinderen en jeugd. ,,Hiermee bieden we hen wat extra’s in deze tijd om verveling en eenzaamheid tegen te gaan.” Het betreft een gevarieerd aanbod, van een doe-pakket van Cultura, boomklimclinics en een kamp vanuit je eigen huis tot online kampvuursessies voor 13- tot 17-jarigen.

AVONDKLOK Wat de avondklok aangaat is het in de gemeente Ede in de afgelopen twee weken rustig gebleven. Wel heeft de politie sinds het begin van de avondklok 98 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden ervan. 

KAARTJE VOOR ONDERNEMERS Aan 12.000 ondernemers heeft de gemeente een kaartje gestuurd ,,om hen een hart onder de riem te steken in deze lastige tijden.” Tegelijk wordt de weg gewezen naar de verschillende steunpakketten en -regelingen die door de rijksoverheid en lokale overheid in het leven zijn geroepen voor ondernemers. ,,Doordat de rijksoverheid de steunpakketten verlengt en uitbreidt, is er nu ook steun voor ondernemers die in de coronatijd zijn gestart.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie