Sfeerbeeld van de Veluwse buitenvoorstellingen
Sfeerbeeld van de Veluwse buitenvoorstellingen VisitVeluwe

Veluwse buitenvoorstellingen terug van weggeweest

Evenementen

[EDE] Geniet van muziek, theater, cabaret en/of film, maar ook van de zomerse buitenlucht op de Veluwe deze zomer. Vanaf 1 juli gaan de populaire Veluwse Buitenvoorstellingen weer van start met onder andere voorstellingen in het Akoesticum in Ede.

In de openlucht genieten van unieke voorstellingen op openluchtlocaties op de Veluwe. Sinds dit jaar is het weer mogelijk. Omdat de voorstellingen de afgelopen jaren niet doorgingen wordt er dit jaar door Veluwse Buitenvoorstellingen en VisitVeluwe groots uitgepakt met een vol programma van verrassende voorstellingen.

EROPUIT IN DE BUITENLUCHT Vanaf 1 juli tot eind september vinden er op verschillende Veluwse locaties buitenvoorstellingen plaats. Uiteenlopend van theater en moderne muziek tot film en cabaret kan het publiek genieten van vermakelijke voorstellingen. In decors zoals groene parken, naast kastelen en oude kazernes en dorpsstraten. Oftewel; een avond vol cultuur en natuur op sfeervolle openluchtlocaties.

OMGEVING STAAT CENTRAAL Maar de Veluwse Buitenvoorstellingen zijn meer dan alleen vermakelijke voorstellingen. Tijdens de optredens staat het verhaal van dát specifieke stukje Veluwe waar de voorstelling te zien is centraal. Ieder stukje Veluwe heeft immers eigen unieke kenmerken die het best voelbaar zijn op die specifieke locatie. De voorstelling en omgeving versterken elkaar dusdanig dat de bezoeker volledig kan opgaan in het verhaal.

BOMVOL PROGRAMMA Volg het verhaal van Helene Kröller-Müller, die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed; en luister naar het Orkest van de Koninklijke Marechaussee dat een duidelijke link heeft met het Koningshuis. Geef je over aan de tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe van de Deventerse zangeres MINKA; of proef het rijke verleden uit de tijden dat kastelen en landhuizen door de welgestelden werden gebouwd tijdens de openluchtbioscoop bij Kasteel Vosbergen in Heerde. Kortom; een bomvol programma met voor ieder wat wils.

KONINKLIJK TINTJE Het jaar 2022 draait op de Veluwe om ‘koninklijk genieten’. Diverse voorstellingen zijn dit jaar dan ook gekoppeld aan dit thema en voorzien van een koninklijk tintje. Zo voel je je als bezoeker de koning te rijk.

TICKETS EN PROGRAMMA Geniet in juli, augustus en september van echte Veluwse voorstellingen op prachtige openluchtlocaties verspreid over de Veluwe met o.a. theater, cabaret, openlucht­films en muziek. Ga naar http://www.visitveluwe.nl/buitenvoorstellingen voor meer informatie en het volledige programma.

advertentie