Afbeelding
Oogstfeest Bennekom

Traditiegetrouw oogstfeest in Bennekom

25 augustus 2022 om 19:15 Evenementen

BENNEKOM Op zaterdag 3 september van 10.00 tot 17.00 uur wordt het Oogstfeest gevierd  op het Bennekomse Van Slootenplein. Traditiegetrouw wordt graan gedorst van de Hullenberg en uit de Kraats.

De vrijwilligers van De Trapakkers uit Ede komen met hun historische dorsmachine demonstreren hoe het dorsen toeging vóór de komst van de ‘combine’. Ook wordt de nog oudere kunst van het vlegelen met spierkracht wordt weer getoond. Wie het ook eens wil proberen, is welkom. De Stichting Trapakkers is opgericht om oude ambachten en de oude gewassen behouden en de akkers in Ede te onderhouden.

KNAPKOEK EN OOGSTBROOD Ook de Bennekomse bakkers werken mee. Patisserie Van Woerekom zorgt voor de bekende Bennekomse Knapkoek en bakkerij Bak zorgt voor het Bennekomse Oogstbroodje, deze smakelijke producten zijn in de kraam van Oud-Bennekom te koop zijn. Op de dag zal ook de introductie plaatsvinden van het Bennekoms Bierbrood. De bakkers van Mekx, nieuw in Bennekom, maken van het graan dat gedorst wordt een bijzonder desembrood.

De Bennekomse rogge wordt gekookt in Bennekoms Bier waardoor het een prettige zachte smaak krijgt. Dit brood zal deze dag voor het eerst te koop zijn bij de kraam van Oud-Bennekom. In de kraam zijn ook de bekende roggeproducten te koop zoals pannenkoekmeel, kruidkoekbakmix. Ook Stichting ‘De Trapakkers’ vult twee kramen met tal van streekproducten. Ook worden pannenkoeken gebakken voor de bezoekers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie