De organisatoren op locatie, vlnr: Mark Geerts, Amy Uijterwaal, Kevin Verwoert, Desirée Kessels en Mike Rutjes.
De organisatoren op locatie, vlnr: Mark Geerts, Amy Uijterwaal, Kevin Verwoert, Desirée Kessels en Mike Rutjes. Freek Wolff

Summer Beach in Stadspark Ede: Muziek, dans, lounge, food en workshops onder de palmen

14 juni 2023 om 16:00 Evenementen

EDE Zon, palmen, zwemwater, drankjes, hapjes, workshops, sportiviteiten en veel fijne muziek. Dit is de zeer opmerkelijke en aangename setting voor Summer Beach. Het evenement vindt plaats van 1 tot en met 12 juli in het stadspark van Ede. Voor een geweldig vakantiegevoel vlak om de hoek.

Massada is een opzienbarende naam, want de befaamde Molukse band uit de zeventig/tachtig zal op zondag 9 juli van zich laten horen tijdens een live concert. Wie herinnert zich niet de nummer-1-hit ‘Sajangé’? Een groep die Ede ongetwijfeld laat swingen.

FIJNE KLANKEN

Het ligt voor de hand dat dit ook gebeurt tijdens de optredens van The Unoriginals (met oud-muzikanten van Herman Brood), groovy zangeres Maui Malini en Ivyvox (energieke punkrock). Bovendien klinken er fijne klanken tijdens de Hollandse Avond (met Justin de Wild, Gio, Alex, Henk Dissel, Gianluca), DJ Mental (met Arubaanse danseressen), DJ Richard Stap, Goud van Oud (met oudere DJ’s), de Fissa Jongerenavond (met jongere DJ’s voor 15+), de Astrant Jamsessie en ‘Ede-Wageningen ontspoort’ met vier bands in diverse genres: Walinda, Vicu Versa, Radikin en Naked Born.

We pakken het groots aan, om samen een leuk programma neer te zetten!

KARTREKKERS

Vijf horecaondernemers die het succesvolle Oktoberfest in Ede op de rails zetten, staan nu garant voor een grondige (re)organisatie van Summer Beach. De kartrekkers zijn: Desirée Kessels en Mike Rutjes (De Verleiding), Amy Uijterwaal (Harvest), Kevin Verwoert (Petticoat) en Mark Geerts (Bojangles). Zij doen dit in samenwerking met Cultura, Astrant, Sportservice en de gemeente. ,,We pakken het groots aan, om samen een leuk programma neer te zetten!”

DRIE LAGEN

De locatie van het stadspark is in het centrum tussen de Oude Kerk en het raadhuis, slim en sfeervol ingericht op drie lagen boven elkaar. Onderaan komt zand, strand, een zwembad (voor kleuters) en drie volleybalvelden, met daaromheen echte palmbomen en loungebedden. ,,Beach-style dus.” Op de tweede laag komt een podium, een bar en de ingang. Die gaat met een stretchtent over in de derde hoogste laag, met het verlengde van de bar, foodtrucks en terrasjes. ,,We creëren met loungebanken en kussens echt een lekkere strandsfeer. Het is een uitgelezen kans voor mensen die niet met vakantie kunnen. Nu kunnen ze ook heerlijk een dag in hun eigen woonplaats vertoeven. Het is voor jong en oud.”

Want naast de muziek is er van alles te doen in het Edese centrum. Zo is er de eerste dag een heuse Ede Pride (presentatie LHBTI-gemeenschap). Volleyballers (teams van viertallen) slaan een balletje op 2 en 9 juli, met vereniging TweeVV als organisator en de tweede keer is er een bedrijven/horecatoernooi.

ACTIVITEITEN

Sportservice De Vallei staat garant voor activiteiten waar liefhebbers hun hart op kunnen halen, zoals sport-en spel voor de kinderen, een free running clinic, capoëira en een intensieve bootcamp. Cultura organiseert workshops op het gebied van dans (street beats, salsa, en voor peuters) beeldende kunst, street art, de sportbieb en rockin’ old school. ,,We hebben dus voor iedereen wat wils.”

Meer info en tickets: @summerbeach_2023 (instagram) en Summer Beach Festival 2023 (Facebook) Of kijk op www.edecentrum.nl/evenement/summer-beach-festival 

Dit artikel wordt u aangeboden door Summer Beach Ede. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie