Afbeelding
ChristenUnie

ChristenUnie overhandigt verkiezingsprogramma in gewone- en gesproken taal

25 februari 2022 om 12:30 Gemeenteraadsverkiezingen

EDE De ChristenUnie vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom hebben ze hun verkiezingsprogramma samengevat in eenvoudige taal. Het eerste exemplaar overhandigden ze deze week aan Elbert Verhaaf, hij is vanaf de start actief voor Onderling Sterk (de belangenclub door en voor mensen met een verstandelijke beperking). Onderling Sterk Ede en Koplopers Inclusie Ede hebben samen een thema-avond over de verkiezingen georganiseerd. Een mooi moment om hun verkiezingsprogramma in eenvoudige taal officieel te lanceren.

Lijsttrekker Cora Otter: ,,Door middel van dit gebaar willen we laten zien waar wij als ChristenUnie voor staan: ‘samenleven met aandacht’. Zo willen we ons de komende jaren inzetten voor inclusie in de brede zin van het woord. We blijven bijvoorbeeld in de gaten houden of de communicatie vanuit de gemeente (website, brieven) begrijpelijk is. Dat kan door gebruik te maken van eenvoudige taal, picto’s, en een voorleesfunctie.”

Ook hebben ze hun verkiezingsprogramma ingesproken. Per hoofdstuk kan er naar hun verkiezingsprogramma geluisterd worden. De verschillende versies van het verkiezingsprogramma zijn hier te vinden: www.ede.christenunie.nl/verkiezingsprogramma

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie