Afbeelding
Google Streetview

Gemeente onderzoekt aankoop Theehuis Hoekelum

20 december 2019 om 15:16 Historie

EDE Het Edese college is bezig met het voorbereiden van besluitvorming rondom het karakteristieke Theehuis aan de Edeseweg. Begin volgend jaar wordt daarover meer duidelijk. Er zijn verschillende scenario's, waarvan aankoop onderdeel uitmaakt. Het Theehuis heeft als rijksmonument een beschermde status en maakt deel uit van de rijksbeschermde buitenplaats landgoed Hoekelum.

Bij de planvorming hebben verscheidene partijen zich ingezet voor behoud van het Theehuis. Met name GemeenteBelangen en CDA hebben zich er sterk voor gemaakt. Verplaatsing van het Theehuis was aan de orde vanwege een mogelijke verbreding van de Edeseweg, maar dat is van de baan. Volgens Gert Jan Koster (GemeenteBelangen) kan een deel van het 'verplaatsingsbudget' worden aangewend voor de aanschaf en renovatie van het Theehuis.

De Stichting Jacoba van Wassenaer heeft na de afgelopen zomer bekend gemaakt dat zij het Theehuis in de verkoop wil zetten. Daar is de gemeente met de stichting over in gesprek. In de tussentijd heeft de stichting het pand te huur gezet voor tijdelijke bewoning. ,,Dat doorkruist de plannen niet", aldus het college.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie