Afbeelding
Astrant Ede

Graffiti fleurt Edese parkeergarage op

16 september 2019 om 19:31 Kunst

EDE Pathé in Ede is sinds dit weekend misschien wel de bioscoop met de mooiste parkeergarage van Nederland. Dankzij het Street Art Festival 2019 van Astrant zijn de grijze muren omgetoverd tot kleurrijke schilderijen. De kunstwerken zijn te bekijken in de garage in de geluidswal langs de A12.

Zo'n dertig artiesten gingen bewapend met graffiti, kwast en verf de muren te lijf. In twee dagen onderging de parkeergarage een complete metamorfose. Tot groot enthousiasme van organisator Astrant. ,,Een hele dikke duim naar alle artiesten die dit evenement hebben geholpen mogelijk te maken. Wat een weekend! We hebben onwijs genoten van dit weekend en alle lovende reacties van bezoekers. Prachtig om te zien hoe alles tot stand is gekomen'', schrijft het Edese poppodium op Facebook.

Het was de vierde editie van het Street Art Festival. Het evenement werd in 2016 voor het eerst gehouden, toen werd de Bospoorttunnel versierd. Een jaar later werd de Keesomtunnel onder handen genomen en vorig jaar waren de zeventien meter hoge silo's bij de Riedel aan de beurt.

Deze foto's geven een indruk van hoe het geworden is in de parkeergarage van Pathé. Meer foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van Astrant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie