Kunstenaar met zijn nieuwe schilderij: Schreeuwen om Vrijheid
Kunstenaar met zijn nieuwe schilderij: Schreeuwen om Vrijheid Salman Ezzammoury

Ezzammoury kleurt het vrijheidsfestival

30 juli 2020 om 20:08 Kunst Deel je nieuws

In de maanden september, oktober en november 2020 zal de Edese beeldend kunstenaar en fotograaf Salman Ezzammoury midden in de natuur van Ede een openlucht expositie verzorgen. 

Deze expositie, die te zien zal zijn aan de rand van de heide bij het Natuurcentrum Veluwe, zal (als het Coronavirus geen roet in het eten gooit) geopend worden door Hester Veltman, wethouder kunst en cultuur in Ede en omlijst met een optreden van stadsdichter Larissa Verhoeff.

Met de titel 'VRIJHEID: vieren, herdenken en doorgeven' is het leidmotief voor deze expositie het herdenken van 75 jaar bevrijding en een citaat van Mahatma Ghandi: "Vrijheid is niet de moeite waard als het niet de vrijheid geeft om te dwalen".

De expositie gaat over vrijheid in het algemeen, sporen van oorlog, onderdrukking van vrouwen, feminisme, homohaat, holocaust, en het overwinnen van vrijheid. Ik heb voor deze expositie ook alle stadsdichters van Ede en Wageningen gevraagd een bijdrage te leveren.

Bij deze expositie die voor dit najaar gepland staat, zal de nodige aandacht besteed worden aan het coronavirus. De pandemie die onze bewegingsvrijheid helaas nog steeds beperkt.

Vrijheid maakt mensen gelukkig en creatief. De individuele mens en zijn kunst kunnen zich alleen ontplooien in een vrije samenleving. Dat is in essentie de boodschap van deze expositie.

Ter gelegenheid van deze expositie is een catalogus uitgegeven van 28 pagina’s met het werk van de kunstenaar, het voorwoord van burgemeester René Verhulst van Ede en gedichten van de stadsdichters uit Ede en Wageningen.

Vanwege de coronamaatregelen is de officiële opening alleen toegankelijk voor genodigden.

Er zullen meer dan 20 werken van het formaat 1 x 1 meter te zien zijn in de natuurtuin van het natuurcentrum Veluwe te Ede.

Openlucht Expositie
Kunstenaar en initiatiefnemer: Salman Ezzammoury
Thema VRIJHEID, vieren-herdenken-doorgeven

Adres: Natuurtuin, Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a Ede Openingstijden: Dinsdag t/m Zondag  11.00 uur – 17.00 uur  Expositie in de tuin is te bezichtigen tussen zonsopgang en zonsondergang. 

De kunstenaar zal zelf aanwezig zijn op:  5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 en 27 september  van 12.00 tot 17.00 uur EN op afspraak. 

Meer informatie:
Salman Ezzammoury
ezzammoury@gmal.com
www.salmanezzammoury.com

Natuurcentrum Veluwe:
Frits Pol
fritspol@hotmail.com
www.natuurcentrumveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie