Afbeelding
Nina Valkhof

Er verrijst een Pegasus van 33 meter hoog in Ede

Kunst

EDE Momenteel wordt er een nieuw herkenningspunt toegevoegd aan Ede: op een grote muur van 33 meter hoog (twaalf verdiepingen) schildert Nina Valkhoff een gigantisch vliegend paard, ter herdenking aan de Airborne luchtlandingen. Dit is een initiatief van de gemeente Ede, en het project wordt georganiseerd door Astrant Ede.

,,De schildering torent boven het landschap uit als je Ede binnenrijdt, en de reacties zijn overweldigend positief”, schrijft Valkhoff. ,,De Van Eekelenflat staat niet altijd in een goed daglicht, en dit is een geweldige impuls voor zowel de buurt als voor Ede in zijn geheel, omdat het door iedereen te zien is als je de stad in rijdt.”

Het werk is nu bijna af, Valkhof verwacht het komende donderdag af te hebben. Naast het paard zijn er ook neerdalende parachutisten te zien. De pegasus was te zien op het embleem van de parachutisten, en staat voor neerdalende hoop voor iedereen die de parachutisten zag springen. Een deel van de muur is momenteel afgedekt door bomen, maar in de winter zal het onderste deel van de schildering vanzelf onthuld worden.

Nina Valkhof schildert het werk: ,,En dit is mijn grootste werk tot op heden. Mijn vorige ‘record’ was zes verdiepingen hoog. Ik ben een internationale ‘muralist’ (muurschilderaar) met grote muurschilderingen in Zweden, Italië, België, Nederland, Argentinië, Portugal, Mexico, Frankrijk, en Ierland. Mijn stijl kenmerkt zich door het schilderen van dieren en natuur.”

Meer informatie over de kunstenaar op www.ninavalkhoff.com of www.instagram.com/ninapelirroja.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie