Geit, schilderij van Tiemen van Westerveld.
Geit, schilderij van Tiemen van Westerveld. Van Westerveld

Lentetentoonstelling open in Galerie Zuid.

27 maart 2024 om 19:53 Lokaal Deel je nieuws

Harskamp. Van 3 april t/m 1 juni exposeren Wil van Breeschoten, Dorie Canters, Sonja Kemp, Karel Loman en Tiemen van Westerveld sieraden, schilderijen en keramiek in Galerie Zuid.

Wil van Breeschoten(Renkum) maakt kettingen gebaseerd op zilverdraad dat mooi de halslijn volgt. Daarnaast gebruikt ze veelal natuurlijke materialen als hout, hoorn, keramiek, leer en glas. Dorie Canters(Ede) probeert in haar schilderijen bezig te zijn met spelend ontdekken. Belangrijk zijn daarbij de begrippen loslaten, aandacht geven, genieten van het ontstaansproces en jezelf focussen op waar je mee bezig bent. Sonja Kemp(Bennekom) is met diverse kunstvormen bezig. Op deze expositie laat ze haar keramische plastieken zien. Haar inspiratie haalt ze uit vorm, kleur, natuur, kunst, boeken, tijdschriften en het dagelijkse leven. In de werken van Karel Loman(Ede) valt op hoezeer hij de werkelijkheid stileert. In zijn landschappen sluit hij aan bij de recente traditie van het grote gebaar en de losse lijnvoering. Het zonlicht in de werken is even Frans als de golvende horizonnen. De schilderijen van Tiemen van Westerveld(Apeldoorn) zijn realistisch en vaak klassiek van opbouw. Hij houdt van warme, contrasterende kleuren en het schilderij ontstaat vaak uit een directe betrokkenheid met het onderwerp. Het stilleven, mensen, dieren en het landschap keren regelmatig terug in zijn schilderijen.

Galerie Zuid is te vinden op Molenweg 109 te Harskamp en geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur.(ook geopend op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag) Vanaf donderdag 4 april vindt u meer informatie over deze expositie op www.galeriezuid.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie