Afbeelding
Muzink Babs

‘Wie is de Mol’ kandidaat Babs in Ede

29 maart 2024 om 12:13 Lokaal Deel je nieuws

13 april staat Babs in Astrant voor de lente editie van Fierce Live! Fierce richt zich als organisatie op uitgaan als jezelf in Ede en vond zodoende in Babs, bij het grote publiek nu bekend door deelname aan ‘Wie is de mol,’ een sterke match. Het voorprogramma wordt gevuld door lokaal Gelders talent LeBruce.

Bekende kop? Zeker! Babs Schutte, rapper uit Leiden, schopte het tijdens het afgelopen seizoen van ‘Wie is de Mol?’ tot aflevering 7, ondanks dat ze er eigenlijk al na de eerste test uit lag. Maar dat is niet alles, daarvoor was ze al te zien tijdens het Bevrijdingsfestival van Den Haag en Zwolle, op de mainstages van Rotterdam en Amsterdam Pride en verscheen ze meerdere keren in de Melkweg. Nu komt ze naar Ede voor Fierce Live bij Astrant.

Babs geeft kleur
Babs geeft als vrouwelijke producer en rapper tegengas in een door mannen-gedomineerde scene. Ze is niet in een hokje te stoppen en in veel van haar songs schopt ze tegen stereotypes aan rondom gender en seksualiteit. Het doel van Babs is om met haar muziek kleur te geven aan de zwart-wit-denkende samenleving. ‘Precies, daarom wilden we haar graag uitnodigen bij Fierce live, want dat is ook waar wij voor staan en wat we Ede mee willen geven: wees je eigen kleurrijke zelf,’ zegt Fierce projectleider Jetske Christoff Venema. De muziek die Babs maakt is verrassend, vrolijk en heerlijk dansbaar, ‘dus dat wordt een avondje genieten,’ voegt Venema toe.

LeBruce
Het voorprogramma wordt verzorgd door lokaal Gelders talent LeBruce die is aangetrokken via het platform Sonar. Aan hem de taak om het publiek op te warmen voor Babs en dat is wel aan hem besteed. Ook hij zag de Melkweg al eens van binnen, was te zien op dezelfde mainstage van Amsterdam Pride en stond meermaals op Milkshake Festival. Als queer artiest van kleur met muziek die gaat over zijn eigen leven en is gebaseerd op hyperpop, wat zijn oorsprong kent in de queer scene, biedt hij een waardige opening voor Babs.

Samen een line-up van Randstedelijke proporties, maar dan gewoon hier in Ede. ‘We willen graag toffe queer artiesten ook hier delen met het publiek, we zijn er klaar voor,’ verzekert Venema. Mocht je benieuwd zijn naar Babs en LeBruce, er zijn nog kaartjes in de voorverkoop beschikbaar via de website van Astrant.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie