Maries van der Hek, Zorica Wolswinkel en Eelke Dekens ontvangen een jubileumlintje.
Maries van der Hek, Zorica Wolswinkel en Eelke Dekens ontvangen een jubileumlintje. Eigen foto

Stichting Netwerk Dien je Stad viert 15-jarig bestaan

15 april 2024 om 19:17 Lokaal Deel je nieuws

Op 31 oktober bestaat Stichting Netwerk Dien je Stad 15 jaar. Dat wordt gedurende heel 2024 gevierd met verschillende activiteiten. Afgelopen week werd het eerste jubileumlintje uitgereikt aan initiatiefnemer en oprichter Eelke Dekens. Ook hulpvrager Zorica Wolswinkel en mede-initiatiefnemer Maries van der Hek ontvingen een lintje. Met de viering van haar 15-jarig bestaan wil Netwerk Dien je Stad uitdragen waar ze voor staat: betekenisvol zijn, verbinding creëren en mensgericht dienen.  

Lintjes
De jubileumlintjes worden uitgereikt aan mensen die in de afgelopen 15 jaar een rol hebben gespeeld in het werk van Netwerk Dien je Stad. Zorica: “Mijn moeder was één van de eerste hulpvragers waar Eelke en Maries zijn gekomen. Later leerde ik hen kennen en werden ze onderdeel van mijn netwerk. Nu sta ik hier 15 jaar later, dat is heel bijzonder. Ik heb al veel jongeren als vrijwilliger over de vloer gehad en ben dankbaar voor de hulp en het contact die dat heeft geboden.” Eelke: “Doordat mensen hun deur openstellen ontstaan er mooie ontmoetingen en is er sprake van wederkerigheid. Dat hebben we in al die jaren veel vaker gezien. Niet alleen de hulpvrager is geholpen, ook de vrijwilliger leert van het contact.”

Jubileumactiviteiten
In mei volgt een klus 15-uur, waarbij jonge vrijwilligers 15 uur achter elkaar praktische klussen uitvoeren bij mensen met weinig financiële middelen of een bezoek brengen aan mensen met een klein netwerk. Op 12 juni is een speciale editie van de Hang-Out!, een maandelijks ontmoetingsmoment voor jongeren. Het jubileum wordt in het najaar gevierd met een netwerkbijeenkomst en een expositie vol ervaringsverhalen. Het jaar wordt afgesloten met een knallend Ontmoetingsfeest voor hulpvragers, vrijwilligers, samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden. Op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten kan door contact op te nemen met Netwerk Dien je Stad via info@dienjestad.nl/0318-793005 of door hen te volgen op social media.

Over Netwerk Dien je Stad Stichting
Netwerk Dien je Stad bouwt aan een Ede waarin mensen betekenis ervaren in het leven door naar elkaar om te zien. Vijf projecten (Netwerk Dien je Stad, CVVEde, Laten we Welzijn, Maatjes; Meer dan huiswerk en MDT YourCube Ede) vormen gezamenlijk Stichting Netwerk Dien je Stad. Elk project zet zich op zijn eigen manier in om van Ede een samenleving te maken waarin mensen elkaar tot steun zijn. Kijk voor meer informatie op netwerkdienjestad.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie