Samen fietsen, plezier voor twee!
Samen fietsen, plezier voor twee! Fietsmaatjes Gelderse Vallei

Samenwerking Maanderzand en Fietsmaatjes Ede feestelijk ingeluid door burgemeester Verhulst

6 september 2018 om 14:58 lokaal Deel je nieuws

Samenwerking Het Maanderzand en Fietsmaatjes Ede feestelijk ingeluid door burgemeester Verhulst

 

EDE - Op vrijdagmiddag 14 september wordt de samenwerking tussen zorgcentrum Het Maanderzand in Ede en Fietsmaatjes Gelderse Vallei officieel bekrachtigd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst verricht burgemeester Verhulst ‘de aftrap’ waarna bewoners én bezoekers een proefritje kunnen maken op één van de aanwezige duofietsen. 

 

De handen inéén

Sinds een paar weken staat in de centrale hal van Het Maanderzand de duofiets van Fietsmaatjes Gelderse Vallei. De fiets is al volop in gebruik. De hoogste tijd om de samenwerking tussen Het Maanderzand en Fietsmaatjes Gelderse Vallei feestelijk te bekrachtigen. Burgemeester Verhulst van Ede verricht de officiële handeling. Dit is om 14.15 uur buiten voor de ingang van Het Maanderzand (Louise Henriettelaan 17, Ede). Daarna is het tijd om zelf op de duofiets een proefritje te maken en te ervaren wat dat met u doet. In de Brasserie van Het Maanderzand staat een informatietafel waar ook medewerkers van Fietsmaatjes aanwezig zijn om meer informatie te geven over het duofietsen in de regio. Natuurlijk kunt u zich tijdens deze middag aanmelden als deelnemer - iedereen die niet meer zelfstandig durft of kan fietsen - of als vrijwilliger. Om 16.00 uur is het afgelopen.

Samen Fietsen, plezier voor twee!

Fietsmaatjes Ede is onderdeel van Stichting Fietsmaatjes Gelderse Vallei. Deze stichting is vorig jaar van start gegaan in Bennekom. Mede dankzij een subsidie van de Provincie Gelderland is Fietsmaatjes ondertussen uitgebreid naar Ede en Wageningen. Fietsmaatjes koppelt een deelnemer aan een vrijwilliger, een fietsmaatje. Teun Brouwer en Ab Koskamp coördineren bij Fietsmaatjes Ede de ritten op de duofiets.

De duofiets heeft elektrische trapondersteuning waarbij de vrijwilliger of de eigen begeleider stuurt en trapt. De deelnemer kan eventueel meetrappen. Er is veel belangstelling voor het duofietsen. Ondertussen heeft Fietsmaatjes Gelderse Vallei vier duofietsen, wordt er gefietst in Bennekom en Wageningen en telt de stichting ruim vijftig vrijwilligers en bijna veertig deelnemers.

Meer info

Zowel vrijwilligers, deelnemers en donateurs zijn van harte welkom bij Fietsmaatjes Ede. Aanmelden kan via ede.fietsmaatjesgeldersevallei.nl. Hier vindt u ook meer informatie. Fietsmaatjes is ook te volgen op Facebook https://www.facebook.com/fietsmaatjesgeldersevallei/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie