De Riedel Fabriek waar ze vier silo's gaan verven.
De Riedel Fabriek waar ze vier silo's gaan verven. Xander van Soelen

Silo's in Ede toneel voor Street Art

25 september 2018 om 06:27 lokaal

EDE De afgelopen jaren is Ede een van de grotere Street Art-gemeentes van Nederland geworden. Wat begon als een pilot in de Bospoorttunnel is inmiddels te zien door de hele stad heen. Hoewel groot werk te vinden is aan het Kuiperplein en in het centrum, wordt komende weekend toch een nieuw record gevestigd: zes artiesten ontfermen zich over muren tot zeventien meter hoog.

,,Astrant is binnen Ede de aanjager van Street Art en krijgt sinds de Bospoort- & Keesomtunnel regelmatig verzoeken voor meer kleur op straat. Onder andere via Ede Doet en de Rabobank is er het afgelopen jaar meer dan drieduizend euro opgehaald om in de wijken aan de slag te gaan", vertelt Xander van Soelen van Astrant Ede.

LAT STUK HOGER Voor komende weekend wordt de lat een stuk hoger gelegd. Samen met het Cultuurfonds, het World Food Center en de Riedel is er akkoord gegeven om de hoogte in te gaan. Op het World Food Center-terrein worden de kopse kanten van de studentenhuisvesting geverfd door twee Spaanse artiesten: El Rojo en Dadosputencero.

VIER SILO'S De Riedel heeft vier silo's aangeboden om beschilderd te worden. De artiesten die deze komen inkleuren zijn: Klaar Lageweg, Karski & Beyond, Sfhir (Spanje) en Ele Man (Spanje). Van Soelen: ,,Een internationaal tintje aan een lokaal festival dus."

Iedereen die geïnteresseerd wordt uitgenodigd door de organisaties om van vrijdag 28 tot zondag 30 september langs te komen. Hier kunnen bezoekers toekijken hoe de werken worden aangebracht en in gesprek gaan met de artiesten en organisaties.

Kijk voor meer informatie op astrant-ede.nl of op Facebook bij poppodiumede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie