Afbeelding
Ted Walker

Extra controles op fietsen in Ede Centrum

31 oktober 2018 om 17:11 lokaal

EDE  De afdeling Toezicht van de gemeente Ede voert in de maanden november en december extra controles uit in het centrum van Ede. De controles zijn voornamelijk gericht op het fietsen en het rijden met snor- en bromfietsen in het voetgangersgebied van het centrum van Ede.

,,Sinds vorige week staan er daarom tekstkarren in het centrum waarop inwoners preventief gewaarschuwd worden voor de controles'', vertelt een woordvoerder van de gemeente Ede. ,,Deze zijn te zien op het Oude Kerkplein, Bevrijdingsplein en Maandereind. De controles worden alleen uitgevoerd als afdeling Toezicht en alleen opvallend in uniform.''

,,Bij afdeling Toezicht komen veel meldingen dan wel klachten binnen van voetgangers in het centrum en van ondernemers. Naar aanleiding hiervan is besloten extra controles uit te voeren'', aldus de woordvoerder.

KOSTEN Het boetebedrag voor fietsen in het voetgangersgebied is 55 euro waar nog negen euro administratiekosten bij worden opgeteld. Wordt u rijdend met een snor- of bromfiets betrapt in het voetgangersgebied dan is de boete 95 euro plus negen euro administratiekosten.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie