Informatiebijeenkomst Herenboeren Ede
Informatiebijeenkomst Herenboeren Ede Herenboeren

Dit is er deze week te doen in Ede

7 november 2018 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

7 november 2018

Ede

Openbare spirituele avond.
20:00 Munnikenhof 17
In buurtcentrum De Velder, Munnikenhof 17 in Ede is er woensdag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur weer een openbare spirituele avond. Deze avond wordt verzorgd door Carla Sulman. Zij schildert engelenschilderijtjes en krijgt daar een boodschap bij die ze opschrijft en achter het schilderij plaatst. Zo mag een bezoeker er één uitzoeken en meenemen. Er wordt entree geheven.

8 november 2018

Ede

Repair Cafe Ede
13:00 Industrielaan 1
Iedereen kan donderdag 8 november het Repair Café bezoeken in buurthuis de Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Deskundige reparateurs geven kapotte elektrische apparaten, kleding of fietsen als het even kan een tweede leven. Bezoekers kunnen hun kapotte spullen meenemen en langskomen voor de koffie of de thee. De reparateurs gaan ervan uit dat mensen bij de reparatie aanwezig blijven.

Bennekom

Heilige huisjes in deze tijd
20:00 Emmalaan 1
In samenwerking met de Bennekomse boekhandel Novita houdt Vrijzinnigen Bennekom een lezing 'Heilige huisjes in deze tijd' door Alain Verheij. Als theoloog, schrijver en blogger analyseert hij onze tijd.

9 november 2018

Ede

Afternoon tea voor mantelzorgers
15:00 Amsterdamseweg 19
In het kader van de Landelijke Dag van de Mantelzorg houdt Malkander een Afternoon tea met cabaret en muziek voor alle mantelzorgers in de gemeente Ede. Er is overigens niet alleen 'tea', maar ook een biertje of glaasje wijn voor de liefhebber.

Ede

Streethockeyclinic
18:00 Bosrand 17
Alle jongens tussen de 6 en 12 jaar kunnen vrijdag 9 november meedoen aan de streethockeyclinic bij MHC Ede. Aanmelden kan via jeugd@mhc-ede.nl.

Ede

Benefietconcert OnbeperktTalent/Musicare
19:30 Hoflaan 2
Een jaar geleden zetten de leden van De Open Hof de schouders onder een ambitieus spaarproject. Tijdens deze slotavond treden onder andere het koor Onbeperkt Talent uit Bennekom en Muziekvereniging Musicamare uit Ede op. De toegang is vrij; iedereen kan op elk moment tussen 19.15 en 21.30 uur in en uit lopen. Naast de muziek is er nog van alles te beleven uit Nepal en Nederland.

Ede

Groot Najaarsconcert in de Oude Kerk
20:00 Grotestraat 58
In de Oude Kerk in Ede is er op 9 november een najaarsconcert voor stichting Ileana. Aan het concert werken mee: het groot gemengd koor, The Martin Mans Formation, Hugo van der Meij (vleugel), Jan Rozendaal (orgel) en Frank Emens (bariton) werken mee aan dit concert. Kaarten zijn te koop via www.hugovandermeij.nl.

Ede

Louise Korthals - Alles is er
20:15 Molenstraat 45
'In Alles is er' gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles.

10 november 2018

Ederveen

Kringloopschuur open
10:00 Luntersekade 10
Het kringloopschuurtje, aan de Luntersekade 10 in Ederveen, is zaterdag 10 november weer geopend. Er zijn weer diverse artikelen binnen gekomen. Iedereen is tussen 10.00 en 12.00 uur welkom. Ook is het deze morgen mogelijk bruikbare spullen in te leveren.

Bennekom

Ontmoeting in kunst
14:00 Emmalaan 1
De Beekse fotograaf Bert de Turck (1951) wordt wel 'de schilder met de camera' genoemd, onder meer omdat zijn foto's vaak voor schilderijen worden aangezien. Toch zijn het echte foto's en hij past geen technische manipulaties toe. In deze expositie zal Bert de Turck landschappen en binnenruimten en een aantal leporello's tonen. Kijk ook eens op www.vrijzinnigenbennekom.nl.

Ede

Concert in Beatrixkerk
19:30
Kamerkoor Mnemosyne herdenkt het einde van de Eerste Wereldoorlog met het concert 'Seele, vergiß sie nicht'. Het concert in Ede vindt plaats in samenwerking met het Historisch Museum Ede en Comité Vluchtoord. Het concert begint om 20.15 uur en de inleiding start om 19.30 uur. Kaarten kosten 15 euro, in de voorverkoop 13 euro via pr-commissaris@kamerkoormnemosyne.nl.

Ede

THDV Levensecht-tour
19:30 Ganzeweide 17
Tot Heil des Volks (THDV) komt met haar Levensecht-tour op zaterdag 10 november naar Ede, Tijdens deze muzikale avond is er muziek door Ronald Koops & projectband, wordt er samen gezongen en is het mogelijk te luisteren naar een levensverhaal van een ex-verslaafde. Meer op www.thdv.nl/levensecht

Bennekom

Mis in D van Dvorak door COV-Bennekom
20:00 Dorpsstraat 45
Op zaterdag 10 november voert COV Bennekom in de Oude kerk in Bennekom de Mis in D van Antonin Dvorak uit. Het koor wordt begeleid door enkele leden van Het Promenade Orkest en Elly Meijer (orgel). Op het programma staat ook Dvoraks Bagatellen. Algehele leiding: Dick Meijer. Kaarten kosten in de voorverkoop 15 euro bij boekhandel Novita in Bennekom en bij de leden van het koor. Aan de zaal kosten kaarten 17,50 euro.

Ede

Vocalise verrast met opera
20:15 Brinkstraat 41
Het Edese algemeen gemengd koor Vocalise brengt op zaterdag 10 november twee bijzondere stukken ten gehore. Op deze avond zal Dixit Dominus van Händel klinken en wordt de kameropera Dido en Aeneas van Purcell uitgevoerd samen met een ensemble van strijkers. Vijf professionele zangers verlenen hun medewerking aan deze avond. Het concert start om 20.15 uur in de Brinkstraatkerk, Brinkstraat 41 in Bennekom. Na afloop van het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Vocalise bestaat binnenkort 25 jaar. Meer informatie over het koor is te vinden op de website www.vocalise.nl.

Ede

The Fureys - 40 years around the world
20:15 Molenstraat 45
Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en meest geliefde folkgroepen uit Ierland.

11 november 2018

Ede

Jubileumviering jongerenkoor Sint Antonius
9:30 Stationsweg 112
Jongerenkoor Sint Antonius uit Ede bestaat dit jaar vijftig jaar. Dit wordt gevierd op zondag 11 november tijdens een feestelijke jubileumdienst in de Antoniuskerk in Ede. De viering start om 09.30 uur. Ook vindt er op vrijdag 9 november een (gratis) meezingconcert plaats in het Marnix College. Oud-leden brengen samen met het huidige koor op beide dagen de favoriete nummers ten gehore.

Ede

Eagles tribute band Legacy
15:00 Brouwerstraat 3
Op zondagmiddag 11 november staat de legendarische Eagles coverband Legacy klaar voor een adembenemend optreden in Chillerz lounge bar. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop bij Chillerz lounge bar of telefonisch te reserveren via telefoonnummer 06-13446429.

Ede

A Tribute to George Harrison
15:00 Molenstraat 45
Op 25 februari is het precies 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren.

12 november 2018

Ede

Open repetitie Harmonie Ede
19:30 Peppelensteeg 12a
Harmonie Ede houdt op maandag 12 november van 19.30 tot 22.00 uur een open repetitie in gebouw De Kei. Aanmelden kan tot vrijdag 9 november bij info@deharmonie.org. Een eigen instrument is niet nodig.

14 november 2018

Ede

Pynarello: Sjostakovitsj en anderen
19:30 Molenstraat 45
Hemelse harmonieën van Mahler staan naast dramatische klankbeelden in de Kammersymfonie van Sjostakovitsj.

Ede

Informatiebijeenkomst Herenboeren Ede
20:00 Bergstraat 4
Herenboeren Ede houdt op woensdag 14 november om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in raadhuis Ede, Bergstraat 4. De informatiebijeenkomst is voor iedereen die interesse heeft in duurzaam eten uit de eigen omgeving. Herenboeren Ede wil met tweehonderd huishoudens gezamenlijk een boerderij oprichten. Kijk ook eens op www.herenboerenede.nl.

15 november 2018

Ede

Thomas Acda: Motel
20:15 Molenstraat 45
Het idee broeit al sinds de beëindiging van het succesvolle duo Acda en de Munnik.

16 november 2018

Bennekom

Verkoopexpositie Nellestein & Nellestein
14:00 Bovenbuurtweg 50A
Op 16 november om 14.00 uur wordt de jaarlijkse verkoopexpositie (16 en 17 november) Nellestein & Nellestein geopend. De opbrengst van de expositie komt volledig ten doel aan de Manege zonder Drempels in Bennekom. Jopie en Mandy Nellestein ontwierpen ook de kerstkaart. op de opbrengst van deze kaart is voor de manege.

Ede

Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal: Viento
20:15 Molenstraat 45
Twee rasmusici voeren de bezoekers een avond lang mee op de warme wind uit het zuiden

17 november 2018

Ede

Jubileumconcert popkoor Zingis
Molenstraat 45
Dit jaar bestaat popkoor Zingis 25 jaar. Dit wordt gevierd met het jubileumconcert 'Zilver'. Er is een matinee en een avondvoorstelling. Kaarten kunnen besteld worden via de site of aan de balie van Theater Cultura in Ede.

Ede

Jubileumbal Garoon
20:00 Prinsesselaan 8
Garoon werelddans in Ede bestaat veertig jaar. We vieren dit met een jubileumbal op zaterdagavond 17 november in Ons Huis. Onder leiding van Judith Boogaard en met medewerking van orkest Abim kan op wereldmuziek worden gedanst.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie