Afbeelding
Politie Veenendaal

Drietal berooft meisje van telefoon op Rooseveltdreef

lokaal

EDE Een meisje is maandagmiddag op een agressieve manier beroofd van haar telefoon. Dat gebeurde omstreeks 15.15 uur op de Rooseveltdreef in de wijk Rietkampen. De politie van Ede is op zoek naar drie jongens van ongeveer 16/17 jaar. ,,De agressieve handelswijze heeft flinke indruk gemaakt op alle betrokkenen. De politie wil alles in het werk stellen om dit delict op te lossen'', aldus de politie.

Het begon volgens de politie allemaal aan de kruising Laan der Verenigde Naties en Jan Th. Tooroplaan. ,,Het slachtoffer stond op het fietspad bij het verkeerslicht te wachten. Om haar heen stonden nog meer fietsers. Op dat moment kwamen de drie verdachten op de scooter eraan en duwden iedereen aan de kant. Er ontstond een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de drie verdachten. Toen het verkeerslicht op groen sprong, reed iedereen weg. Het slachtoffer merkte dat dezelfde scooter achter haar aanreed. Eén van de verdachten was inmiddels afgestapt. Het slachtoffer werd tot aan de Rooseveltdreef achtervolgd. Daar werd het slachtoffer op agressieve wijze van haar telefoon beroofd.''

SIGNALEMENTEN De politie heeft de volgende signalementen vrijgegeven:

Verdachte 1: Jongen, blank (gekleurd door zonnebank/vakantie), tussen 16-20 jaar en 1.70-1.75 m lang. Hij heeft donker kort haar glad naar achteren gekamd en droeg donkere kleding. Hij heeft een smal gezicht.

Verdachte 2: Jongen, tussen 16-20 jaar en 1.60-1.65 m lang. Hij heeft een getinte huidskleur, had de haren glad naar achteren gekamd en hij droeg een donkere kleding en een korte, zwarte jas.

Van de derde verdachte ontbreekt nog een signalement.

GETUIGENOPROEP De politie is op zoek naar getuigen. ,,Bent u getuige van het voorval bij de kruising van de Laan der Verenigde Naties/Jan Th. Tooroplaan? Beschikt u over specifieke kenmerken van de verdachten (kleding/persoonlijke kenmerken) of de scooter (kleur/type)? Dan komt de politie graag met u in contact via 0900-8844 of het contactformulier in op politie.nl. Blijft u liever anoniem? Dan belt u met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.''

advertentie
advertentie