Afbeelding
Foto: Freek Wolff

Programma intocht Sinterklaas in Ede

15 november 2018 om 06:50 lokaal

EDE Sinterklaas en zijn Pieten zetten zaterdag weer voet op Nederlandse bodem. Direct na aankomst spoedt de Goedheiligman zich natuurlijk ook naar Ede waar hem een groot ontvangst geboden wordt. Bekijk hieronder het programma van de intocht in Ede centrum.

Het festijn begint allemaal rond 12.00 uur, als kinderen op het Museumplein met diverse activiteiten mee kunnen doen. Door stempels te verzamelen bij de activiteiten kunnen de kinderen ook nog een cadeautje grabbelen. Het grote feest begint rond 13.00 uur op het Museumplein. Natuurlijk worden er al veel liederen gezongen, in afwachting van de komst van Sinterklaas. Die komt dan even later aan in het centrum waar de kinderen hem uitbundig kunnen toezingen. Pieten delen ondertussen natuurlijk lekkers uit.

Na het programma op het Museumplein volgt een optocht door het centrum. Sint en zijn Pieten lopen eerst van het Museumplein naar het Maanderplein. Vervolgens gaat de route via het Maandereind, Bevrijdingsplein, Vendelstraat, Achterdoelen, Doelenstraat, terug naar het Bevrijdingsplein en dan door de Grotestraat naar de Molenstraat, langs Cultura en dan via de Telefoonweg naar het eindpunt van de route op de Maanderweg. De optocht begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie