Deze en meer kunstwerken zijn te zien tijdens de expositie (T)huis
Deze en meer kunstwerken zijn te zien tijdens de expositie (T)huis José Dalebout

Expositie kunstenaars ’s Heeren Loo in Huis Kernhem feestelijk geopend

13 november 2018 om 10:21 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 10 november is de expositie (T)huis met kunstwerken uit de ateliers van ’s Heeren Loo feestelijk geopend. Kunstenaars met een beperking uit Ede, Bennekom en Wageningen hebben hun beleving van het thema (T)huis op geheel eigen wijze verbeeld. De expositie met hun kunstwerken is nog tot en met 25 november te zien in Huis Kernhem.

De expositie werd geopend door Anke Visserman, directeur van de regio Gelderland Midden bij 's Heeren Loo, samen met cliënten van de zorggroep. ’s Heeren Loo heeft in de regio diverse kunstateliers, waar mensen met een beperking terecht kunnen voor creatieve dagbesteding. Voor deze expositie gingen de kunstenaars aan de slag met het thema (T)huis, dat voor iedereen iets anders betekent. De schilderijen, tekeningen, gedichten en werken in onder andere textiel en keramiek zijn nog twee weken te zien in Huis Kernhem.

Het thema (T)Huis is gekozen naar aanleiding van de toekomstplannen van ’s Heeren Loo. De zorgorganisatie bouwt tot 2022 aan een leefomgeving waarin mensen met een beperking meer tot hun recht komen. Cliënten krijgen een eigen studio of appartement en dus meer privéruimte. Hiervoor wordt een deel van de bestaande woningen gerenoveerd en er worden nieuwe woningen gebouwd. Er is tevens aandacht voor de plek in de wijk waar de woningen staan en hoe de bewoners onderdeel van de wijk uitmaken. Dit maakt ook dat je je ergens thuis voelt.

De interpretatie van het (T)huis van de kunstenaars is nog tot en met 25 november elke zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 te bewonderen in Huis Kernhem. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie