Afbeelding
Samira Uddin/BDU

Traject doorfietsroute Bennekom bekend

13 november 2018 om 14:08 lokaal

BENNEKOM Meer veiligheid op belangrijke rotondes in Bennekom, minder doorgaande fietsers door de Dorpsstraat, maximaal behoud van bomen en bredere fietspaden. Dat gaat Bennekom merken van de nieuwe doorfietsroute tussen Ede en Wageningen. Suggesties van onder andere de Dorpsraad, de Ondernemersvereniging, Historische Vereniging Oud-Bennekom en tientallen individuele bewoners hebben geleid tot een aangepast plan.

Wethouder Peter de Pater: ,,Ik ben erg blij met de inzet van alle partijen om te zorgen dat de verkeersveiligheid in Bennekom verbeterd wordt. Met deze nieuwe doorfietsroute verbinden we Ede en Wageningen op een logische manier. Goed voor iedereen die in onze regio woont en werkt."

START De gemeenteraad bespreekt de plannen voor de doorfietsroute op 29 november. Samen met de gemeente Wageningen en provincie Gelderland worden de plannen nu verder uitgewerkt. Doel is een verkeersveilige en comfortabele fietsroute van Ede-Centrum naar Wageningen-Centrum, via station Ede-Wageningen, Kenniscampus Ede en Bennekom met een aftakking naar Wageningen Campus. Naar verwachting starten de eerste werkzaamheden in 2020. Alle informatie over de plannen is te vinden op www.edefietst.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie