Kennismaken met het dierenbos en de schrijfster van het boek met fabels 'Hoe het zo gekomen is'

26 november 2018 om 17:11 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 24 november hield de Edese schrijfster Fenna Smilde een Voordracht & Signeer Sessie in Libris Boek En Buro te Ede-centrum. Om lezers kennis te laten maken met haar dierenbos, waren overal posters opgehangen met de cover van het boek, één dier, en een specifieke vraag, bijvoorbeeld: Over welke regels uit een lied van Paul van Vliet mijmert de stekelrog? Of: Hoe werkt een smartphone in het dierenbos? Of: Wat leert de libelle? Of: Wie rijdt een 'barre tocht' langs elf grote open plekken in het dierenbos?

Zo kwamen mensen meer te weten over het tweetalige boek met psychologisch fabels dat dit najaar is uitgekomen bij Uitgeverij BoekScout en de titel heeft: Hoe het zo gekomen is / How it all came to be.

Degenen die een boek kochten, kregen een gesigneerd exemplaar met daarin ook een persoonlijk regeltje van de schrijfster mee.

Vooral de tweetaligheid bleek een aanleiding om het boek kado te geven aan mensen die op een speelse wijze hulp kunnen gebruiken bij het leren van Engels. Maar ook andersom: mensen die het Engels beheersen maar graag ook wat meer Nederlands willen leren.

Fenna vertelt dat een eerdere koper van haar boek haar gezegd heeft dat ze de verhaaltjes eerst las voor de glimlach en daarna nog een keer om de diepere lagen beter te ontdekken.

Fenna Smilde heeft een eigen website, www.femmka.net, met daarop, naast haar fabels, ook reflecties (gedichten), korten verhalen en liedteksten. 'Hoe het zo gekomen is', is haar eerste boek en met plezier schrijft ze nu alweer verder aan nieuwe fabels en reflecties.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie