Afbeelding
Gemeente Ede

'Ruim duizend sociale huurwoningen extra in gemeente Ede'

12 december 2018 om 15:40 lokaal

EDE De gemeente Ede heeft prestatieafspraken gemaakt om in de periode 2018 tot en met 2027 duizend tot twaalfhonderd sociale huurwoningen toe te voegen aan het woningaanbod in Ede. ,,Wij voelen ons met zijn allen verantwoordelijk deze netto toevoeging mogelijk te maken, maar we realiseren ons dat we daar ook andere partijen bij nodig hebben", aldus wethouder Lex Hoefsloot (wonen).

De ze ambitie is via de Prestatieafspraken ondertekend door de gemeente Ede, woningbouwcorporatie Woonstede, Huurdersbond Ede e.o., stichting woningcorporatie Plicht Getrouw en huurdersorganisatie Plicht Getrouw, zo meldt de gemeente Ede.

,,We staan voor forse uitdagingen. Afgelopen jaar zijn er van die 1.000 tot 1.200 al 190 sociale huurwoningen gerealiseerd. Helaas zien we dat de investeringsmogelijkheden van woningcorporaties heel beperkt zijn en de bouwkosten snel stijgen. Daarom hebben we ook andere bouwpartijen nodig, zoals ontwikkelaars. Juist als het moeilijker gaat is gezamenlijk optrekken nodig bij het realiseren van deze ambitie. Het gaat erom dat er in de gemeente Ede voldoende betaalbare sociale huurwoningen voorhanden komen, met een goede kwaliteit in een leefbare omgeving", aldus Hoefsloot. 

WARMTETRANSITIE De partijen werken in het komende jaar ook samen aan een nieuwe huisvestingsverordening, inclusief urgentieregeling. Ook wordt in 2019 samengewerkt aan een visie op de warmtetransitie waarbij de gemeente een regierol vervult. Verder gaan de prestatieafspraken in op thema's als betaalbaarheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en kwaliteit van sociale huurwoningen, maar ook de veiligheid van bijvoorbeeld woningen van mensen met een zorgvraag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie