Afbeelding
PR

Dit is er deze week te doen in Ede

lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

[20 december 2018]

[Ede]

[The Concert to End All Wars]
[17:30 Friso- als Mauritskazerne]
Muzikaal, theatraal concert met Ellen ten Damme, Vincent Bijlo, Tienerkoor Koorschool Midden-Gelderland en de Konrad Koselleck Big Band. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Grote Oorlog ten einde kwam. Konrad Koselleck en zijn Big Band van zeventien topmusici en de solisten Ellen ten Damme en Vincent Bijlo spelen en zingen over strijd en het verlangen naar vrede.

[Martijn Kardol - Bang]
[20:15 Molenstraat 45]
Martijn Kardol won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en Groninger Studenten Cabaret Festival.

[Bennekom]

[Anders kijken naar Kerst]
[20:00 Emmalaan 1]
Peter Kampschuur, ademtherapeut en meditatieleraar, presenteert in een lezing een alternatieve manier om Kerst te beleven. Kampschuur laat zien hoe dat in elkaar zit en welke rol ademhaling daarbij vervult.

[21 december 2018]

[Ede]

[Kleuren voor volwassenen]
[10:00 Hoflaan 2]
In het Toon Hermans Huis houden ze elke derde vrijdag van de maand 'Kleuren voor volwassenen'. Samen zijn, samen kleuren, samen kleur geven met of aan lotgenoten. De organisatie zorgt voor de kleurpotloden en de koffie/thee. Kleurboeken zijn (tegen betaling) op voorraad. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen die geraakt worden door kanker. Vooraf aanmelden is niet nodig, loop gerust binnen.

[Familiekerstconcert in Beatrixkerk]
[19:30 Beatrixlaan 54]
Het koor Choir4Hope uit Barneveld houdt een familiekerstconcert in de Beatrixkerk. Verder werken aan deze avond mee het kinder- en tienerkoor Jedaja, de sopraan Judith Sportel, de pianist Hans Veldhuizen en de organist André de Jager. De opbrengst van deze avond is voor de kankerbestrijding. De deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open. Kaartverkoop en inlichtingen: Diana Pul, telefoon 0342-412602 of info@jdpul.nl.

[Kerstconcert - Wishful Singing]
[19:30 Molenstraat 45]
Wishful Singing & The Amsterdam Consort met een kerstconcert.

[Kerstconcert Heartbeat en Millenniumkoor]
[20:00 Beukenlaan 12]
Het Lunterse vrouwenkoor Heartbeat geeft op vrijdag 21 december een kerstconcert. Het Millennium-Mannenkoor uit Zeist en pianist Paul van der Reijden verlenen medewerking aan het concert.

[Harskamp]

[Sing-In IKK Immanuël in Harskamp]
[20:00 Edeseweg 143]
Interkerkelijk Koor Immanuël uit Harskamp houdt op vrijdag 21 december een sing-in in de hervormde kerk in Harskamp. Deze avond zal het koor kerstliederen ten gehore brengen, maar er zal ook veel samenzang zijn. Medewerking wordt verleend door Arie Petersen met panfluit, Gerwin van der Plaats bespeelt de piano en orgel. Ds. Schreur zal een korte meditatie houden.

[22 december 2018]

[Ede]

[Optreden bij 'Koren op weg naar Kerst']
[13:00 Grotestraat 58]
The New Creation treedt op bij 'Koren op weg naar Kerst' in de Oude Kerk in Ede.

[Musical 'Het kerstverhaal van a tot z']
[17:00 Laan der Verenigde Naties 94]
Leden van de Kleopasgemeente uit Ede voeren op zaterdag 22 december de kerstmusicalvoorstelling 'Het kerstverhaal van a tot z' op. In Kerkelijk Centrum Emmaüs is om 17.00 en om 19.00 uur een voorstelling. De zaal is twintig minuten voor aanvang open en de toegang is gratis. Meer informatie: www.kleopasgemeente.nl.

[Kerstconcert 'Licht in de duisternis']
[19:45 Grotestraat 58]
De kerstboodschap over het komende licht in de duisternis wordt dit jaar muzikaal niet alleen door jongerenkoor Chenánja neergezet in de Grote Kerk in Ede, maar door meerdere musici. Chenánja werkt samen met Ensemble Parlando en Reformatorische Zangvereniging Cantilene uit Barneveld om het kerstevangelie te vertolken. (Foto: Mart Jan van Schothorst)

[Bennekom]

[Kerstoptredens Con Amore Bennekom]
[20:00 Dorpsstraat 45]
Het Christelijk Gemengd Koor Con Amore geeft op zaterdag 22 december haar jaarlijkse concert; dit jaar in de vorm van een kerstconcert. Het concert wordt gegeven in de Oude- of St. Alexanderkerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Naast Con Amore wordt aan dit concert muzikale medewerking verleend door Jos Teeuw (orgel), Marleen van der Kolk (piano) en een blazersgroep. De verbindende teksten zullen worden uitgesproken door Jan Monsma. De algehele leiding is in handen van dirigent Jannie Wichards. De toegang is gratis. Meer informatie is te verkrijgen op www.conamorebennekom.nl.

[23 december 2018]

[Ede]

[Festival of Lessons and Carols]
[17:00 Beatrixlaan 54]
Samen zingen en samen luisteren. Dat is in het kort de kern van een typisch Engels 'Festival of Lessons and Carols'. Op deze zondag verandert de Beatrixkerk voor even in een Engelse kathedraal. Negen traditionele bijbellezingen, samenzang en koorzang werken toe naar het aloude kerstverhaal. Er klinken oude en traditionele Carols die iedereen kan meezingen. Medewerking verlenen De Nieuwe Cantorij en de Beatrixcantorij, onder leiding van de Jan-Willem van Ree. Beide cantorijen vormen voor deze gelegenheid één groot koor. Het orgel wordt bespeeld door Margret Spelt. De voorgangers zijn ds. T.P. de Jong en ds. C. Oosterveen.

[Volkskerstzang Lunteren]
[19:30 Goorsteeg 66]
De volkskerstzang vindt op zondag 23 december plaats in 50|50 hotel Belmont, aan de Goorsteeg 66 in Ede. De aloude traditie van een volkskerstzang, georganiseerd door het Leger des Heils wordt daarmee voortgezet. Afgelopen jaren was de belangstelling groot. De banden tussen het Leger des Heils en Lunteren dateren al vanuit 1892. Na de start in Nederland in 1887 was Lunteren een van de eerste plaatsen waar het Leger des Heils actief werd met een opvang, maar ook met een tentenkamp en een groot scoutingterrein. Tijdens de volkskerstzang staat het kerstverhaal van de geboorte van Jezus centraal en worden oude vertrouwde kerstliederen gezongen onder begeleiding van de brassband en het zangkoor van het Leger des Heils Korps Valleistreek. De zangavond begint om 19.30 uur. Om 19.00 uur gaan de deuren open. Na afloop wordt er warme chocolademelk met kerstbrood geserveerd. De toegang is gratis.

[24 december 2018]

[Ede]

[Jongerenkoor zingt op kerstavond]
[20:30 Stationsweg 112]
Het katholieke jongerenkoor Sint Antonius zint op maandag 24 december tijdens de kerstnachtmis. De viering begint om 20.30 uur en wordt voorgegaan door pastor Hans Lucassen. Ze zingen onder andere de liederen This Holy Christmas Night, Joy To The World, Stille Nacht en Little Drummer Boy. Meer informatie: jongerenkoorjka@gmail.com en https://www.facebook.com/jk.sintantonius. (Foto: PR)

[Festival of Lessons and Carols in Lutherse kerk]
[20:00 Beukenlaan 1]
In de Lutherse kerk aan de Beukenlaan wordt een 'Festival of Lessons and Carols' gehouden. Vocale medewerking verlenen de Lutherse Cantorij en sopraan Annemarie van der Meij, de instrumentalisten zijn harpiste Annemieke IJzerman en organist Erik van der Heijden. Het geheel staat onder leiding van dirigent Dick Troost. Het programma met veel samenzang, vermeldt kerstliederen en instrumentale muziek van Engelse, Franse, Duitse en Nederlandse bodem. Het festival is afkomstig uit de Anglicaanse kerk en de afgelopen 25 jaar in de Edese Lutherse kerk een traditie geworden. De structuur werd in 1880 geïntroduceerd door Edward White Benson (1829-1896), toen bisschop van Truro in Cornwall.

[Kerstnachtdienst Beatrixkerk]
[22:00]
Het christelijk gemengd koor The New Creation verleent haar medewerking aan de kerstnachtdienst in de Beatrixkerk.

[25 december 2018]

[Lunteren]

[Kerstochtendzang in Lunteren]
[6:00 Dorpsstraat]
Al vele jaren trekt een aantal Lunteranen op eerste kerstdag van 06.00 tot 08.00 uur zingend door Lunteren. Het zingen van bekende kerstliederen vindt plaats voor de huizen van mensen die vanwege ziekte, ouderdom of om andere redenen aan huis gebonden zijn en daarom niet in staat zijn om onze kerkdiensten bij te wonen.

[26 december 2018]

[Ede]

[Kerstconcert 2018]
[19:30 Grotestraat 58]
Het Christelijk Mannenkoor geeft op woensdag 26 december haar traditionele kerstconcert in de Oude Kerk in Ede. De avond staat onder de algehele leiding van dirigent Jan Hendrik van Schothorst. Opening, meditatie en sluiting door ds. J.E. de Groot uit Ede. Aan deze avond werken verder mee Severin van Dijk (fluit), Hugo van der Meij (vleugel) en Martien van der Zwan (orgel). De kerk is om 19.00 uur open, aanvang concert 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor verdere informatie zie: www.christelijkmannenkoorede.nl.

[Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.]

Afbeelding
advertentie