Afbeelding
Open Nederlands Kampioenschap Poker

Edese Loes Daal wint voorronde Open NK Poker

15 januari 2019 om 14:02 lokaal

EDE Loes Daal uit Ede heeft zondag de voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker gewonnen. In totaal streden 321 pokerspelers in Hotel de Heerlickheijd in Ermelo tijdens de grootste voorronde van het seizoen. Via de livestream volgden ruim 40.000 thuisblijvers hun favoriete pokerspelers online.

Na de traditionele openingsceremonie waarin organisatoren Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn het nieuwe seizoen inluidden, was het tijd om te beginnen. De zaal was tot de nok toe gevuld met pokerspelers, maar ook waren er vele toeschouwers aanwezig die hun favoriete spelers aanmoedigden. Om 13.00 begonnen de spelers aan de kick-off en het duurde niet lang voordat de eerste afvaller zich bij de toernooidirecteur meldde. Uiteindelijk verlieten meer dan 20 spelers het toernooi voor de eerste pauze. Met enkele mooie plays klommen de andere spelers op in de ranglijst.

FINALE Rond 21.30 uur werd de finaletafel bereikt. Aan de finaletafel verschenen de negen overgebleven spelers. Zij streden tegen elkaar om de winnaar te worden van de kick-off. De Edese Loes Daal ging er met de winst vandoor. Zij mag zich een jaar lang de pokerkampioen van Ermelo noemen en speelt in juli de finale van het ONK Poker 2019.

TEAM ONK POKER Tijdens die finale worden spelers gescout. Wie tijdens de finale opvalt vanwege zijn of haar pokertalent, wordt opgenomen in Team ONK Poker. Dat team speelt op kosten van de organisatie mooie (inter)nationale pokertoernooien. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie