Afbeelding
Cultura

Dit is er deze week te doen in Ede

23 januari 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

24 januari 2019

Ede

Speciale Meditatiecursus
20:00 Paul Gabrielstraat 54
Meditatie in verschillende vormen is een meditatiecursus verdeeld over vijf avonden, met een mogelijk vervolg van vier avonden. Deelnemers maken kennis met verschillende vormen van meditatie, waarbij ook de verschillen tussen de Oosterse en de Westerse methodes. Meer info staat op www.lotus4health.com.

'Ik sta bekend als leuk'- Hans Dorrestijn
20:00 Grotestraat 87
Nu Hans Dorrestijn op leeftijd is gekomen, blikt hij terug op zijn leven. Onlangs verscheen 'Het rimpelperspectief', waarin hij mijmert over zijn jeugd, de vergankelijkheid, het naderende einde en over alle vrienden en kennissen die hem reesd zijn voorgegaan. Daarnaast verscheen 'Goeienavond Toos', waarin de leukste liedjes verzameld zijn. De schrijver vertelt er op donderdag 24 januari over in Boekhandel Het Paard van Troje, Grotestraat 87. Reserveren kan via telefoonnummer 0318-615213. De toegang is 6 euro.

Steampower op 24 januari in de Bospoort
20:15 Bospoort 1
Deze ervaren Nederlandse muzikanten hebben samen nieuwe liedjes geschreven, geïnspireerd door de Amerikaanse traditie van bluegrass en akoestische muziek. Steampower bestaat uit Fay Lovsky (zang, basgitaar, zingende zaag), Joost van Es (zang, viool), Janos Koolen (zang, mandoline, banjo, klarinet) en Laurens Joensen (zang, gitaar). Meer info via www.livestagemarnix.com. Reserveren is mogelijk via e-mail reservering@livestagemarnix.com.

Blueberry Blossom Band bij Dante
20:15 Molenstraat 45
Cultureel Café Dante opent donderdag 24 januari weer haar deuren. De eerste Dante-avond in het nieuwe jaar laat weer een mooie mix zien van de vele culturele en muzikale activiteiten die in 2019 gaan plaatsvinden.

25 januari 2019

Ede

Nationaal Theaterweekend
Molenstraat 45
Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt van vrijdag 25 januari tot en met zondag 27 januari wordt het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Cultura start op vrijdag 25 januari met het Singer Songwriters Festival. Een avond met optredens van opkomende singer songwriters én bekende artiesten. Op zaterdag 26 januari houdt Cultura Open Huis van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn dan allerlei gratis activiteiten.

Veteranen café in Ede officieel van start
16:00 Verbindelaarsweg 100
Na twee maal succesvol 'proef' draaien in 2018 gaat op vrijdag 25 januari De Smederij nu officieel open als Veteranen OntmoetingsCentrum Ede. Iedere laatste vrijdag van de maand tussen 16.00 en 20.00 uur nodigt het Platform Militaire Historie Ede alle veteranen en oud-militairen uit om naar het voormalige kazerneterrein te komen aan de Verbindelaarsweg 100 (gebouw 27). Onder het genot van een drankje en een hapje staan kameraadschap en het ophalen van herinneringen centraal. Koffie en thee zijn gratis. Bij deze eerste officiële keer hebben de burgemeester van Ede en het Veteranen Platform beloofd om langs te komen. Ook zal nuldelijns zorg aanwezig zijn.

Singer-songwriter Festival Ede
18:30 Molenstraat 45
Singer Songwriter festival Astrant en Cultura presenteren samen op vrijdag 25 januari van 18.30 uur tot 23.30 uur hét Singer Songwriters Festival van Ede. Overdag kunnen lokale artiesten en geïnteresseerden masterclasses volgen van Lavalu en Lucky Fonz III. Het avondprogramma zal bestaan uit optredens van Michael Prins, Clean Pete, Judy Blank, Johnny Fleet en Lavalu. Met dit festival zorgen Astrant en Cultura dat jonge lokale artiesten de kans krijgen om het podium te delen met landelijk en regionale bekendere artiesten. De entree is 10 euro.

26 januari 2019

Ede

Wereldvrede door twaalf woorden
10:30 Stationsweg
Op 26 januari vindt in Ede de eerste van twee try-out workshops plaats van een nieuwe techniek om wereldvrede dichterbij te brengen. De workshop, die duurt van 10:30 tot 16:00u, wordt gegeven in een locatie dichtbij het station. Deze genezingstechniek is in de basis heel eenvoudig. Het bestaat uit het steeds weer herhalen van vier korte zinnen, twaalf woorden. Door dit te doen genees je elke situatie die je tegenkomt, met als resultaat dat je in een plaats van blijdschap en gelukzaligheid leeft. Het goed beheersen van deze techniek vraagt dat je de onderliggende principes begrijpt en omarmt. Deze omvatten onder andere: eenheid, berouw, vergeving en overgave. Als je een bijdrage wilt leveren om de wereld te veranderen in een van Liefde en Vrede, dan is dit jouw workshop. Geef je op bij Jeroen van Buuren, 06 - 12 52 40 55, of via email: ja@vanuitstilte.nl. De workshop is gratis toegankelijk.

ARocha Winterwandeling
13:30 Koeweg
ARocha Winterwandeling in het demobos, een bos waar via allerlei bordjes iets verteld wordt over wat er te zien is. De start is om 13.30 uur op de parkeerplaats aan de Apeldoornseweg net buiten Ede, bij de eerste rotonde rechts en dan links de Koeweg op. Na afloop wordt er nog wat gedronken. Aanmelden kan via e-mail bennekom@arocha.org.

Snertwandeling Wekeromse Zand
14:00 koeweg
De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert een snertwandeling over het Wekeromse Zand. Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noordwest Europa. Maar dit is nog wel te vinden op het Wekeromse Zand. Er is ook kans om moeflons tegen te komen. Aan het einde van de excursie staat een kop erwtensoep klaar. Lopen door dit terrein vraagt enige conditie. Het kan ook koud, nat en zelfs glad zijn. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. Honden zijn niet toegestaan. De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats.

Nationaal Theaterweekend: Cabaret
20:15 Molenstraat 45
Ook dit seizoen neemt theater Cultura deel aan het Nationaal Theaterweekend, dat plaatsvindt op 25, 26 en 27 januari.

27 januari 2019

Ede

Groepswandeling 'Soms is het samen leuker'
13:30 Arnhemseweg 120
'Soms is het samen leuker' Speciaal voor alleenstaande moeders in de gemeente Ede is er een interactieve wandeling om nieuwe contacten te maken en te ontspannen. Voor steun, overleg over de opvoeding en tips. .

Nationaal Theaterweekend: Familie
15:00 Molenstraat 45
Ook dit seizoen neemt theater Cultura deel aan het Nationaal Theaterweekend, dat plaatsvindt op 25, 26 en 27 januari.

28 januari 2019

Ede

Creatieve workshop schilderen met bijenwas
13:30 Hoflaan 2
2019 wordt ook een creatief jaar in het Toon Hermans Huis. Ageeth Jansen organiseert dit jaar elke maand een creatieve workshop. Op maandag 28 januari van 13.30 tot 15.30 uur wordt er geschilderd door te strijken met bijenwas. De zelfgemaakte schilderijtjes mogen na afloop mee naar huis. Deze workshop is maandag 28 januari van 13.30 tot 15.30 uur.

Open repetitie Canto de Luna
19:45 Molenstraat 45
Canto de Luna, het vrouwenkoor van Muziekplein Ede, houdt een open repetitie voor iedereen (v) die van zingen houdt. Het koor repeteert wekelijks op maandagavond in Cultura. Het repertoire is afwisselend en bestaat uit klassieke muziek, liedjes uit musicals en films, spirituals en volksmuziek uit de hele wereld. De repetitie op 28 januari van 19.45 tot 21.45 uur is de eerste van het winter- en voorjaarsblok, waarin wordt toegewerkt naar een uitvoering in Cultura Ede.

29 januari 2019

Ede

Gratis Proefles Thuiskomen bij jezelf
20:00 Paul Gabrielstraat 54
Inzicht krijgen in de diepere lagen van ons denken staat centraal tijdens de gratis proefles Thuiskomen bij jezelf. De cursusavonden zijn er om met beide benen op de grond te staan. Ze brengen inzicht, meer eigenwaarde en zelfkennis. Meer info via www.lotus4health.com.

30 januari 2019

Ede

Nieuwjaarsbijeenkomst Doof in Ede
13:30 Industrielaan 1
Tijdens de bijeenkomst is er veel tijd om te netwerken, wethouder komt langs en het spel 'Wie ben ik'wordt gedaan. Alle doven & slechthorenden zijn welkom, ook ouders van dove/slechthorende kinderen, partners, familieleden, zorgprofessionals etc.

Henry van Loon - Onze Henry
20:15 Molenstraat 45
Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse sympathieke beroepsklungel Henry van Loon.

31 januari 2019

Ede

Workshop zelfverdediging jeugd 14-16 jaar
19:00 Proosdijerveldweg 55
Op 31 januari a.s. is in Ede een workshop Allround Zelfverdediging voor jongens en meisjes vanaf 14 t/m 16 jaar. De workshop laat deelnemers kennismaken met een unieke zelfverdedigingsvorm, die ook door speciale eenheden wordt gebruikt. Het bijzondere aan deze vorm is dat het niet op basis van agressie of kracht is, maar op basis van slimme principes en inzichten. Tot vrij recent was deze vorm onbekend 'voor de gewone man of vrouw'. Sinds 2018 worden deze lessen in Ede gegeven en is het in deze omgeving ook de enige school, die dit biedt. Deze exclusieve workshop is voor maximaal 10 deelnemers. Inschrijven: www.phoenixsystema.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie