Afbeelding
Scrivo Media

Dit is er deze week te doen in Ede

30 januari 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

31 januari 2019

Ede

Workshop zelfverdediging jeugd 14-16 jaar
19:00 Proosdijerveldweg 55
Op donderdag 31 januari is in Ede een workshop allround zelfverdediging voor jongens en meisjes vanaf 14 tot en met 16 jaar. De workshop laat deelnemers kennismaken met een unieke zelfverdedigingsvorm, die ook door speciale eenheden wordt gebruikt. Het bijzondere aan deze vorm is dat het niet op basis van agressie of kracht is, maar op basis van slimme principes en inzichten. Tot vrij recent was deze vorm onbekend 'voor de gewone man of vrouw'. Sinds 2018 worden deze lessen in Ede gegeven en is het in deze omgeving ook de enige school, die dit biedt. De workshop is voor maximaal tien deelnemers. Inschrijven kan via www.phoenixsystema.nl.

Nieuw Adams Klarinet Kwartet -Ode aan Adam
19:30 Molenstraat 45
Op expeditie door de geschiedenis van Amsterdam dalen ze af naar de meest intieme plekken van haar muzikale ziel

1 februari 2019

Ede

Interactieve lezing Matthäus Passion
20:00 Prinsesselaan 8
De Matthäus Passion van Bach is een wereldberoemde compositie, waarin Bach de mensen persoonlijk aanspreekt. Hoe geeft Bach een stem aan de evangelist, de menigte en de 18e-eeuwse luisteraar? Het koor COV Sursum Corda omlijst een lezing hierover met live gezongen fragmenten.

Facebook Live met kandidaat Van der Poel
20:00
De SGP-jongeren Ede starten een livestream op Facebook met de jongste kandidaat-waterschapsbestuurder: Johannes van der Poel. Hij gaat graag het gesprek aan met inwoners van Ede en omgeving over het nut van de waterschapsverkiezingen en de noodzaak om te gaan stemmen.

Jack Wouterse - De Laatste
20:15 Molenstraat 45
Een uitgerangeerd en bijna vergeten acteur leeft samen met zijn hond op een zolderkamertje.

2 februari 2019

Ede

Bijeenkomst over hooggevoelig kind
9:30 Akulaan 2
Op zaterdag 2 februari kunnen ouders, leerkrachten en verzorgers in één ochtend veel kennis opdoen over hooggevoeligheid en over prikkelverwerking bij kinderen. Tussen de lezingen door, maken zij kennis met de kracht van Ki. De bijeenkomst wordt gehouden in de locatie van De Fietser op het voormalige ENKA-terrein. Met lezingen door psychosociaal therapeute Leonie le Doux over hooggevoeligheid en kinderfysiotherapeute Suzanne Strijbosch-van Snippenberg over prikkelverwerking. De ochtend start om 09.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur) en eindigt rond 12.00 uur. Tickets zijn te verkrijgen via www.scrivomedia.nl/2februari.

3 februari 2019

Lunteren

Het lied gaat door
13:30 Dokter Kimmijserlaan 28
Lenny Kuhr is een begrip in liedminnend Nederland. Zondag 3 februari treedt zij op in het Witte Kerkje.Over haar optreden zegt ze zelf: ,,In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden." Aanvang optreden: 14.00 uur (twee keer vijftig minuten, met pauze) Kosten: 15 euro, inclusief een drankje. Extra drankjes zijn voor 1 euro verkrijgbaar. Reserveren kan via info@vrijzinniglunteren.nl.

4 februari 2019

Ede

Mantelzorg Ontmoetingsgroep
14:00 Proosdijerveldweg 55
Er is nog een paar plekken beschikbaar in de ontmoetingsgroep van Malkander voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. Het is een klein overzichtelijk groepje, waar deelnemers ontspannen en in een veilige omgeving ervaringen met elkaar delen. De ontmoetingsgroep komt op de eerste maandagmiddag van de maand bij elkaar in de Ericahorst in Ede. Gespreksleider is Marleen Schippers, coach van Op Koers, met ruime ervaring in het begeleiden van gesprekken. Data: maandag 4 februari, 4 maart, 1 april en 6 mei van 14.00 tot 15.30 uur. Aanmelden en informatie: Jan Jong; jjong@malkander-ede.nl, telefoon 0318-208080. Kosten: vrijwillige eigen bijdrage.

6 februari 2019

Ede

Bijeenkomst HCC!seniorenacademie
13:30 Parkrand 60
De HCC!seniorenacademie houdt op woensdag 6 februari van 13.30 tot 16.00 uur weer haar maandelijkse bijeenkomst in Het Kernhuis, aan de Parkrand 60 in Ede. Deze keer gaan de deelnemers bekijken wat ze allemaal met een website kunnen doen. Leden hebben gratis toegang, belangstellenden kunnen een keer gratis meebeleven.

Openbare spirituele avond
20:00 Munnikenhof 17
In buurtcentrum De Velder wordt woensdag 6 februari weer een openbare spirituele avond gehouden. Deze avond is het medium Jana te gast. Zij zal aan de hand van een meegenomen voorwerp of foto een boodschap doorgeven. Dieren komen ook in aanmerking. Als de persoon van het voorwerp of van de foto nog in leven is, dan is er toestemming nodig.
De zaal is om 19.30 uur open. Er wordt entree geheven.

7 februari 2019

Ede

Daniël Arends - Meer van hetzelfde
20:15 Molenstraat 45
'Daar ben ik weer lieve mensen'. Met mijn cynische grappen, quasi-filosofische inhoud en gespeelde nonchalance.

8 februari 2019

Ede

Q4 powered by ISH - Squaring the circles
20:15 Molenstraat 45
In 'Q4' gaan de dansers, geïnspireerd door de theorie 'Quaternity' van Carl Jung, dieper in de psyche van de mens.

9 februari 2019

Bennekom

Februariloop CBFB
9:30 Edeseweg 122
De 45e Februariloop van het CBFB wordt gehouden op zaterdag 9 februari. De start is bij boerderij Hoekelum en de parcoursen van 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon gaan vervolgens door de bossen van Bennekom. Voor kinderen is er ook dit jaar weer de Kidsrun (950 meter) of de Run2! Het hardloopevenement start om 09.30 uur met een warming-up voor de Kidsrun . Om 10.15 uur is de 2 kilometer (Run2!) en vanaf 10.45 uur starten de andere afstanden. Inschrijven kan op www.cbfb.nl. Van het inschrijfgeld gaat 1 euro naar Stichting Kidsdag Hoekelum.

10 februari 2019

Ede

'Vive Piaf!' - Nadja Filtzer
15:00 Molenstraat 45
'Nadja, de Piaf van de 21e eeuw! Alsof Edith Piaf uit de dood is herrezen'.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie