Afbeelding
Ted Walker

Twee aanhoudingen bij ontdekking van wietplantage in Ede

26 januari 2019 om 00:22 lokaal

EDE De politie heeft vrijdagavond in de Edese wijk Veldhuizen A twee inwoners van een flatwoning aangehouden. Aanleiding daarvoor was de ontdekking van een wietplantage in het pand. De twee zijn ingesloten en zullen de nacht moeten doorbrengen in een politiecel. De wietplantage is direct ontmanteld en vernietigd.

Ted Walker

De politie kwam de plantage met een gelukje op het spoor. Na een kort onderzoek had men voldoende feiten en omstandigheden om de woning van binnen te bekijken. Daar trof de politie de verdachten en de plantage aan met, zo blijkt achteraf, 162 planten die een geschatte waarde van zo'n 16.500 euro vertegenwoordigen.  

PRIORITEIT De politie gaf het sterke vermoeden van de plantage nog dezelfde avond prioriteit omdat het een flatwoning betrof. ,,We treffen meestal wietplantages aan waarbij stroom illegaal wordt afgetapt. Het brandgevaar dat ontstaat door de stroomvoorzieningen die worden aangelegd is groot. Vandaar dat we bij verdenking van een plantage in een flat prioriteit geven aan de opsporing en ontmanteling daarvan'', vertelt een agent ter plaatse.

GROTE GEVOLGEN De gevolgen voor de huurders van de woning zijn groot. Naast het Proces Verbaal dat tegen hen wordt opgemaakt gaat er nog een aantal andere zaken spelen. Zo zal de netbeheerder bijvoorbeeld de kosten voor de gestolen energie terugvorderen en zal de verhuurder van de woning per direct de huur opzeggen. De kosten voor het herstellen van het pand zullen ook verhaald worden op de huurders. Als klap op de vuurpijl blijkt uit onderzoek dat de plantage eerder al een oogst heeft opgeleverd. En dat heeft tot gevolg dat Justitie de geschatte inkomsten die verkregen zijn met die oogst, van de verdachten zal vorderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie