Afbeelding
Roel Roeten

Dit is er deze week te doen in Ede

13 februari 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

13 februari 2019

Ede

Zelfverdedigingsles Jeugd 12-17 jaar
18:15 Proosdijerveldweg 55
Zelfverdedigingslessen onder begeleiding van Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Meer info via: www.phoenixsystema.nl.

Tai Chi voor beginners
19:00 Nachtegaallaan 49
Met Tai Chi leer je op een leuke manier om je lichaam en gedachten meer tot rust brengen. Na een les voelt je lichaam soepeler en energieker en je hoofd kalmer. Dit doe je door bewust je ademhaling en aandacht te gebruiken. Tai Chi is geschikt voor iedereen die een methode zoekt om tot rust te komen en tegelijk in beweging te zijn. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Meer info via www.qiart.nl en arnout@qi-art.nl.

Zelfverdedigingsles vrouwen vanaf 17 jaar
19:30 Proosdijerveldweg 55
Zelfverdedigingslessen onder begeleiding van Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Meer info via www.phoenixsystema.nl.

Doesburgerbuurt: historische lezing
19:45 Molenstraat 45
Gerard van Bruggen onderzocht de geschiedenis van de Doesburgerbuurt. Hij maakte er een mooi boek (historisch cahier) over. Van Bruggen is een boeiend verteller. Hij gaat van ver terug in de geschiedenis tot op het heden. Hij toont daarbij de vele monumenten waaronder de molen, maar ook de wildwal als onderdeel van de buurt. In de lezing passeren de buurtrichters, scheuters, schrijvers samen met tal van bewoners vanaf rond 1850. De Vereniging Oud Ede organiseert deze lezing in Cultura Erfgoed. Inlopen kan vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. Ook (nog) niet-leden zijn van harte welkom.

14 februari 2019

Ede

Repair Cafe 14 februari in de Meerpaal
13:00 Industrielaan 1
In de Meerpaal aan de Industrielaan 1 vindt het eerstvolgende repair café van dit jaar. De bijeenkomsten vinden daar ook dit jaar elke tweede donderdag van de maand plaats van 13.00 uur tot 15.30 uur. Kapotte elektrische apparaten en kleding worden als het maar enigszins mogelijk is door de reparateurs van een tweede leven voorzien. Koffie en thee staan klaar.

Jij Daar! jongerenavond op 14-02 in de CHE
20:00 Oude Kerkweg 100
De Jij Daar! jongerenavond vindt weer plaats in het gebouw van de CHE aan de Oude Kerkweg 100. Het thema is deze keer Loop je (liefdes)geluk niet voorbij' met als spreekster Marije van den Berg. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld via onder andere steljevraag.tk. De vragen worden in het 2e deel van de avond behandeld. Vooraf en na afloop rond 22.00 uur is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Er is een ook boeken- en CD tafel aanwezig. De toegang (en de koffie, drinken en koekjes) is gratis.

15 februari 2019

Otterlo

Outdoor & Foodfestival Herlik
12:00 Beekdalseweg 1
Van 15 tot 17 februari organiseren Identity Craft en Exodus Events het Outdoor en Foodfestival 'Herlik' op 'Het Mussennest' in Otterlo waarbij winterkamperen, lekker eten en natuurbeleving centraal staan. Het wildgebraad bestaat uit edelhert afkomstig van de Oostvaardersplassen. Tijdens het weekend kan er geslapen worden in een zelf meegebrachte tent of tipi met houtkachel, maar ook hangmat, caravan of camper zijn welkom op het terrein. De kosten zijn 59 euro pp. inclusief overnachting en diner op de zaterdagavond. Ook is het mogelijk om als daggast deel te nemen aan de workshops en maaltijd. Kijk voor de laatste kaarten op www.herlik.nl.

Ede

Keltische Viering
19:30 Emmalaan 1
In De Ontmoeting aan de Emmalaan 1 in Bennekom vindt vanaf 19.30 uur een Keltische Viering plaats, georganiseerd door de Raad van Kerken Bennekom. Het bijzondere van deze viering is dat de inhoud gebaseerd is op de Keltische Christelijke spiritualiteit. Dat voert naar oude Ierse tradities. Een mooi voorbeeld daarvan is de Ierse muziek, in deze viering gespeeld door The Good Celts. Na afloop biedt de Raad van Kerken Bennekom de aanwezigen een kopje thee of koffie aan. Daarbij wordt het Ierse 'soda bread' geserveerd met boter en met jam. Dit staat voor een oude vorm van Ierse gastvrijheid.

Jan Beuving - Rotatie
20:15 Molenstraat 45
Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen.

16 februari 2019

Ede

Repair Cafe 16 februari bij Meet Inn
10:00 Notaris Fischerstraat 10
Reparaties kunnen weer worden aangeboden van 10.00 uur tot 12.30 uur bij Meet Inn aan de Notaris Fischerstraat 10. Dat kan een spijkerbroek zijn, maar de vrijwilligers van het repair café kunnen ook helpen met andere kapotte spullen zoals geluidsapparatuur, speelgoed en keukenapparatuur. Een bezoek aan het repair café is gratis. Een vrijwillige bijdrage is fijn. De koffie en thee staan klaar voor wie even moet wachten.

Dag voor liefhebbers van modelspoortreinen
11:00 Marktplein 10
Wie kent ze nog, de modelspoortreinen uit vroeger jaren van Trix-Express? Een dag voor liefhebbers van modelspoortreinen wordt van 11.00 tot 16.00 uur gehouden in Dorpshuis De Zicht aan het Marktplein 10. De Trix Express Vriendenvereniging Nederland (TEVVN) geeft dan weer een kijkje in deze goede oude tijd in het dorpshuis. De entree is 2,75 euro (kinderen gratis met een volwassene).

Lunteren

Winterconcert KNA Lunteren
19:30 Westhofflaan 2
De Lunterse muziekvereniging Kunst na Arbeid verzorgt weer haar traditionele Winterconcert, waarop alle onderdelen van de Lunterse muziekvereniging zich weer aan het publiek presenteren. Toegangskaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar bij Abito Mode, Dorpsstraat 51, Lunteren en bij Van Dijk Kappers, Klomperweg 111, Lunteren De zaal gaat open om 19.15 uur Locatie: Congrescentrum De Werelt aan de Westhoflaan 2.

Ede

Gé Reinders en OBK - Oetblaoze
20:15 Molenstraat 45
De Limburgse Ambassadeur van de Blaosmuziek staat tijdens zijn laatste tour op de planken met Muziekvereniging OBK Bennekom die gedirigeerd wordt door Dick Bolt.

17 februari 2019

Ede

Creedence clearwater tribute band Chillerz
15:00 Brouwerstraat 3
Zondagmiddag staat de winnaar van de tribute battle in Chillerz lounge bar. De Callahan clearwater revival staat garant voor een spetterend optreden. Kaarten kosten 12,50 euro. Telefonisch reserveren kan via 06-13446429.

Verdieping Winter & Rug - 10:00u / 13:30u
10:00 Stationsweg 60
Samen met Yvonne Canters (reflexologe) en Vera Develing (yin yoga) leer je tijdens deze workshop meer over de rug en hoe reflexologie en yin yoga kunnen bijdragen aan het verlichten en verhelpen van rugklachten. Datum: Zondag 17 februari Tijd: 10:00-12:30u // 13:30-16:00u Locatie: Stationsweg 60, Ede Prijs: €29 Meer informatie en reserveren van een mat via vera.connectyin@gmail.com of www.connectyin.com Graag tot binnenkort ziens! Ontspannen groet, Vera

Lunteren

Zangdienst: Liederen van verzet
19:00 Hertenlaan 35
Zondagavond 17 februari a.s. zal er een zangdienst worden gehouden in de Maranathakerk te Lunteren (Hertenlaan 37). Het thema is deze avond: Liederen van verzet. De liederen die gezongen zullen worden komen dit keer allemaal uit de bekende zangbundel van Joh. de Heer. Naast veel samenzang, onder begeleiding van Marco Bouw, is er ook een overdenking naar aanleiding van een Bijbelgedeelte. Cock Kroon (Kerkelijk Werker) zal spreken over Handeling 16:14-34. In dit gedeelte komen twee leerlingen van Jezus zingend in verzet tegen het onrecht wat hen wordt aangedaan. Dit verzet heeft in meerdere opzichten een bevrijdende uitwerking! Wie hier meer over wil horen en over wil zingen is van harte welkom!

18 februari 2019

Ede

Creative workshop houtbranden
13:30 Hoflaan 2
Pyrografie, oftewel houtbranden of brandschilderen heeft zich in de afgelopen jaren van ambacht tot kunst ontwikkeld. Maandag 18 februari geeft Ageeth een workshop branden en schilderen in hout. Lijkt het u ook leuk om het een keer te proberen? We beginnen 18 februari om 13.30 uur en stoppen om 15.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Ede

Tai Chi voor beginners
19:00 Nachtegaallaan 49
Met Tai Chi leer je op een leuke manier om je lichaam en gedachten meer tot rust brengen. Na een les voelt je lichaam soepeler en energieker en je hoofd kalmer. Dit doe je door bewust je ademhaling en aandacht te gebruiken. Tai Chi is geschikt voor iedereen die een methode zoekt om tot rust te komen en tegelijk in beweging te zijn. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Meer info: www.qiart.nl en arnout@qi-art.nl

Ede

Uitnodiging Café Vrijheid
19:30 Molenstraat 45
We nodigen alle deelnemers aan 'Kunst van de Vrijheid' uit, maandag 18 februari, 19.30 uur in het atrium van Cultura, Molenstraat 45 Ede. We praten dan over de tot nu toe ingediende ideeën en alle zaken die erbij komen. Graag horen wij vragen en of opmerkingen van de aanwezigen. Verder gaan we in een gemoedelijke sfeer nog even netwerken/ afstemmen/ elkaar inspireren..... Laat via de mail (info@mkdo.nl) weten of je komt en…. of je 3 minuten de microfoon wilt: voor een oproep, een opmerking, een idee of zomaar… Verwachting is om rond 20.30 af te sluiten.

19 februari 2019

Bennekom

Open Ondernemerskoffie Vallei en Neder Veluwe
9:00 Brinkstraat 4-6
De Klik Methode: Voor zzp'ers die verkopen niet als beroep hebben Geloof je niet in snelle verkoopmethodes, maar zoek je echt verdieping? Tijdens de Open Ondernemerskoffie op 19 februari legt Petra Smit uit hoe je een effectieve klik maakt met nieuwe klanten, door in te spelen op denkpatronen. Geheel volgens haar boek De Klik Methode. Zo win jij snel het vertrouwen van jouw klant, zonder een "gladde verkoper" te zijn. De KLIK Methode van Petra Smit is speciaal voor ondernemers en ZZP'ers die verkopen niet als beroep hebben, maar er wel van afhankelijk zijn. Daarnaast is de Open Ondernemerskoffie vooral om te netwerken, bij een heerlijke kop koffie of thee met lekkere koekjes. Er is tijd voor een korte pitch over je bedrijf en op de promotietafel kun je je folders en visitekaartjes neerleggen. Wat je drinkt is voor eigen rekening. Ken je andere ondernemers? Neem ze gerust mee. E-mail: organisatie@opencoffee-bennekom.nl www.opencoffee-bennekom.nl

Lunteren

Gratis houtstookavond bij Havé Verwarming
19:00 Hullerpad 34
De temperaturen dalen gestaag en de avonden worden langer. Tijd om de houtkachel aan te steken. Helaas zorgen houtkachels ook nog weleens voor overlast. Jammer, want dit is doorgaans vrij eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van goed hout en kennis van de juiste stooktechnieken. HAVÉ Verwarming hecht veel waarde aan verantwoord stoken en deelt daarom graag haar kennis over dit onderwerp. Na drie succesvolle eerdere edities organiseert HAVÉ Verwarming op dinsdag 19 februari opnieuw een stookavond waar u gratis aan deel mag nemen. De stookavond bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Na een warme ontvangst zullen we u middels een presentatie alles leren over verantwoord stoken. Na een korte pauze mag u, onder begeleiding van een expert, de theorie in de praktijk brengen in ons Experience Center. Bent u benieuwd hoe u op een goede manier kunt stoken? Meld u dan aan voor de stookavond op dinsdag 19 februari 2019 via www.haveverwarming.nl/stookavond.

Ede

Turks Fruit
20:15 Molenstraat 45
Chris Peters, Bart Klever, Ali Zijlstra, Debbie Korper.

20 februari 2019

Ede

Bijeenkomst Doof in Ede
13:30 Industrielaan 1
programma nog niet bekend

Ede

Middag voor senioren
14:30 Jan Th. Tooroplaan 133
Op woensdag 20 februari van 14.30 uur – 17.00 uur zal een seniorenmiddag worden gehouden in de Bethelkerk aan de Jan Th.Tooroplaan 133 te Ede. De heer Rob van Eck uit Doorwerth zal een digitale presentatie over de 7 wereldwonderen verzorgen met de titel "WereldWonderen 7". Voor de pauze reizen we langs de 7 klassieke wereldwonderen. Na de pauze gaan we op een virtuele wereldreis van Zuid- en Midden-Amerika naar Europa, Azië en China. We komen dan langs de 7 nieuwe wereldwonderen. We zien en horen dan alles over deze prachtige door mensenhanden gemaakte bouwwerken met hun culturele achtergrond en aardige anekdotes. De presentatie met cultuurhistorische inhoud is professioneel gemaakt met prachtige foto's en video's, ondersteund door gesproken tekst en bijbehorende muziek. Voorafgaand aan deze presentatie zal de heer Dick Hulstein een korte overdenking houden. Er zal ook volop ruimte voor ontmoeting zijn! Alle senioren zijn van harte welkom!

Ede

Tai Chi voor beginners
19:00 Nachtegaallaan 49
Met Tai Chi leer je op een leuke manier om je lichaam en gedachten meer tot rust brengen. Na een les voelt je lichaam soepeler en energieker en je hoofd kalmer. Dit doe je door bewust je ademhaling en aandacht te gebruiken. Tai Chi is geschikt voor iedereen die een methode zoekt om tot rust te komen en tegelijk in beweging te zijn. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Meer info: www.qiart.nl en arnout@qi-art.nl

Ede

Tai Chi voor beginners
19:00 Nachtegaallaan 49
Met Tai Chi leer je op een leuke manier om je lichaam en gedachten meer tot rust brengen. Na een les voelt je lichaam soepeler en energieker en je hoofd kalmer. Dit doe je door bewust je ademhaling en aandacht te gebruiken. Tai Chi is geschikt voor iedereen die een methode zoekt om tot rust te komen en tegelijk in beweging te zijn. Een proefles is gratis en vrijblijvend. Meer info: www.qiart.nl en arnout@qi-art.nl

Ede

3D kaarten maken
19:30 Willy Brandtlaan 10
De avond is bedoeld voor (ex) borstkankerpatiënten. Op deze avond gaan we 3 D kaarten maken, er zijn genoeg mensen aanwezig om U op weg te brengen om een mooie 3D kaart te maken. Mocht U thuis een klein schaartje hebben dan is dit handig om mee te brengen. Voor het andere materiaal wordt gezorgd. Toegang is gratis. Gezellig bezig zijn onder het genot van een kop koffie zijn op deze avond het belangrijkste!

Ede

Thema-avond borstkankervereniging
19:30 Willy Brandtlaan 10
BVN Ede/ Wageningen houdt een creatieve avond op woensdag 20 februari. Deze wordt weer gehouden in de Bennekomse Meent zaaltje naast het auditorium ( bestemming 181) van het ziekenhuis de Gelderse Vallei. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. ,,Op deze avond gaan we proberen om 3D kaarten te maken. Het zou wel handig zijn als u zelf een klein schaartje zou meenemen. Mocht u nog nooit een 3D kaart gemaakt hebben en denken "dat lukt mij nooit" dan is dit een avond om uit te vinden of het toch wat voor u is. Er zijn genoeg mensen aanwezig die u op weg kunnen helpen om een mooie kaart te maken.'' Voor het materiaal wordt gezorgd. Toegang is gratis. Graag opgeven voor 18 februari.

Ede

Nog enkele plaatsen bij duikopleiding
19:45 Peppelensteeg 17
Vanaf half februari willen we van start gaan met onze duikopleiding! Heb je altijd de wereld onderwater willen onderzoeken? Dat kan met deze opleiding! Voor 155,- euro (exclusief lidmaatschap, materiaal, boek en brevetkaart) kun je je brevet (NOB) halen om veilig onderwater te duiken. We willen graag op woensdag avond 20 februari van start gaan. Wil je nog deelnemen? Laat het ons weten via info@heiduikers.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie