Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

'Gezondheidsklachten bij werknemers Werkkracht'

26 februari 2019 om 06:21 lokaal

EDE ,,Er gaat veel mis met de gezondheid van de werknemers doordat Werkkracht b.v. het bedrijf Dovox b.v. heeft binnen gehaald waarbij er wordt gewerkt met de chemische stof (calciumchloride CACEL2)." Dat schrijft Ibo Avci, kaderlid van het FNV, aan de Edese gemeenteraad.

De werknemers moeten hierdoor volgens Avci werken met de vochtvreters die schadelijke stoffen bevatten, waardoor de gezondheid van de werknemers wordt aangetast. ,,Klachten als heftige oogirritaties, prikkelende luchtwegen en hoesten. Verder misselijkheid en diarree, droge huid en huidallergie, slapeloze nachtrust en vermoeidheid zijn er daarom al waargenomen."

VERANTWOORDELIJK De gemeente Ede is verantwoordelijk voor de uitvoering van de WSW, aldus het kaderlid van de FNV. ,,Met name door het realiseren van passende arbeidsplaatsen voor hun werknemers. Hierbij draagt het college er zorg voor dat aan de SW-medewerkers het verrichten van arbeid onder aangepaste omstandigheden gewaarborgd wordt. Voor zover bekend is er geen enkele SW-werkplaats die met deze chemische stoffen werkt, terwijl het hier gaat om zeer kwetsbare medewerkers."

KIJKEN De ondernemingsraad, het vakbond bestuur en de directie van Werkkracht b.v. zijn op de hoogte van de gezondheidsperikelen, aldus Avci. Hij nodigt de gemeenteraad uit om zelf te komen kijken. ,,Jullie hebben ten aanzien van de medewerkers van Werkkracht b.v. een zorgplicht en dienen daarom op de hoogte te zijn van wat er zich afspeelt binnen het bedrijf."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie