Afbeelding
Ingeborg Kriegsman

Schaapskudden organiseren lammetjesweekenden

1 maart 2019 om 10:28 lokaal

EDE De lente lijkt steeds meer door te breken en om dit te vieren organiseren de schaapskudden in Ede verschillende lente-activiteiten. Bij de schaapskooi op de Ginkelse Heide wordt in het weekend van 9 en 10 maart een lammetjesweekend georganiseerd. Bij de kooi op de Eder Heide kunnen bezoekers in het weekend van 16 en 17 maart op kraamvisite. 

Het lammetjesweekend op de Eder Heide wordt georganiseerd in samenwerking met het Natuurcentrum Veluwe. Bezoekers kunnen dan beschuit met muisjes komen eten en er zal een film over de schaapskudde gedraaid worden. Deelnemers gaan daarna wandelend naar de kooi om de lammetjes op te zoeken. Voor het weekend van 16 en 17 maart kunnen deelnemers verzamelen bij het Natuurcentrum aan de Groot Ginkelseweg 2A (zijweg van de N224). 

LENTEWANDELING Een paar weken later, op zondag 31 maart zal er een lentewandeling plaatsvinden. ,,Overal in de natuur krijgen dieren last van voorjaarskriebels", laat de organisatie weten. ,,Ga mee en snuif de krachtige voorjaarslucht op en verjaag de donkere wintergedachten met een ontdekkingstocht door een zich opnieuw verjongende natuur". De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf- tot twee uur. Het startpunt is wederom het Natuurcentrum. De kosten zijn 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie