Dijkgraaf Tanja Klip-Martin van het Waterschap Vallei en Veluwe.
Dijkgraaf Tanja Klip-Martin van het Waterschap Vallei en Veluwe. Sake Elzinga.

Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen: VVD de grootste

25 maart 2019 om 15:00 lokaal

EDE De definitieve uitslag van Waterschap Vallei en Veluwe is maandagmiddag bekendgemaakt. VVD en 50Plus wonnen een zetel ten opzichte van de vorige bestuursperiode. PvdA en SGP leverden een zetel in. De opkomst in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe lag met 58,3 procent hoger dan het landelijk gemiddelde van 50,5 procent. 

De officieel vastgestelde uitslag blijft qua zetelverdeling gelijk aan de voorlopige uitslag die vorige week donderdag bekendgemaakt werd. Deze luidt als volgt: VVD 4 (3), CDA 3 (3), CU 3 (3), Water Natuurlijk 3 (3), PvdA 2 (3), SGP 2 (3), Lokaal waterbeheer 2 (2), AWP 2 (2), 50Plus 2 (1), ZSP 0 (-).

Daarnaast zijn zes algemeen bestuursleden van het waterschap vrouw. Vijf vrouwen zijn bij de verkiezingen gekozen en een daarvan wordt geïnstalleerd op een van de geborgde zetels voor belangenorganisaties. Hiermee is 20 procent van het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe vrouw. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin, voorzitter van het stembureau: ,,Een bestuur met een evenwichtige verdeling tussen man en vrouw is van belang. We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie