Afbeelding
Ted Walker

Honderden boetes bij politiecontroles in Ede en Lunteren

2 april 2019 om 10:58 lokaal

EDE De politie voerde dinsdag de gehele dag diverse controles uit in Ede en Lunteren. Dat heeft honderden bestuurders een bekeuring opgeleverd.

Er werd onder meer een brommercontrole op de Zandlaan en een controle op de Jan Th. Tooroplaan gehouden. Op rijksweg N224 werd op snelheid gecontroleerd. Later op de ochtend verplaatste de controle naar onder andere de Klinkenbergerweg, de Frankeneng en de Kastelenlaan. Ook op die locaties werd onder andere gecontroleerd op snelheid. Van auto's en motoren werd de snelheid vastgesteld door middel van een lasergun. Brommers en snorbrommers werden gecontroleerd op een rollerbank. 

Naast deze statische controles reden er meerdere op- en onopvallende motorrijders van de politie rond. Zij dirigeerden voertuigen naar de controleplaats maar pakten ook overige overtredingen in het verkeer op. In Lunteren werd zowel binnen als buiten de bebouwde kom gecontroleerd. 

RIJKSWEG Op de N224 stond een flitsvoertuig van de politie. De bus stond op de N224 in de richting van Veenendaal. In totaal reden er daar 262 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid van 90 km/u bij een toegestane snelheid van 50 km/u.

Op een andere lokatie werd een motorvoertuig met beperkte snelheid staande gehouden omdat hij 96 km/u reed terwijl de constructiesnelheid van het voertuig 25 km/u is. Hij kreeg een proces verbaal en mocht niet verder rijden.

OVERIGE RESULTATEN Tijdens de diverse (mobiele) controles werd voor de volgende overtredingen  proces verbaal uitgeschreven; eenmaal had de bestuurder van een brommer de kinband van zijn helm niet vast. Van negen bestuurders werd middels een laser vastgesteld dat zij zich niet hielden aan de maximum snelheid binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u. Van alle gecontroleerde brommers bleek dat van 32 de constructiesnelheid niet klopte. De hoogst gemeten snelheid bij de brommers was 67 km/u terwijl een van de gecontroleerde snorbrommers een snelheid van 42 km/u haalde op de rollerbank. De bestuurders ontvingen een proces verbaal. Op hun voertuigen heerst nu een WOK (wacht op keuren) status. Dit houdt in dat de bestuurders hun voertuig naar origineel moeten herstellen en vervolgens ter keuring moeten aanbieden bij de RDW. Pas als de RDW het voertuig weer goedgekeurd heeft mag er weer worden gereden met het voertuig.

Verder werd er twee keer een bekeuring uitgeschreven voor het rijden op een bromfiets zonder rijbewijs, een keer voor een niet werkende rem van een bromfiets en twee keer voor het rijden met een bromfiets op het verplichte fietspad. Twee bestuurders kregen een prent voor het in de hand houden van een mobiele telefoon. In één geval ging dat om een automobilist, in het andere geval om een bromfietser. Vijf automobilisten droegen geen autogordel en één negeerde een rood verkeerslicht.

ONDER INVLOED Een staande gehouden bestuurder bleek onder invloed van drugs te zijn. Om welke drugs het precies gaat is niet bekend. De man werd aangehouden. Om vast te stellen om welke stof het exact gaat werd er bloed bij hem afgenomen.

INVORDERING RIJBEWIJS Van de bestuurder van een bromfiets werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed buiten de bebouwde kom 90 km/u op het fietspad waar 40 km/u is toegestaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie