Afbeelding
Lex van Lieshout

Meerdere branden langs spoorlijn in Ede snel geblust

20 april 2019 om 21:42 lokaal

EDE Langs de spoorlijn ter hoogte van de Doctor Hartogsweg in Ede zijn zaterdagavond diverse kleine brandjes ontstaan. In eerste instantie werd de brandweer uit Bennekom met gepaste spoed naar de brand gestuurd. Later werden ook eenheden uit de omgeving met hoge prioriteit aangestuurd. ,,Alle brandjes zijn geblust, de brandweer is nu alleen aan het nablussen'', zegt woordvoerder van de hulpdiensten Allard Schimmel.

Ted Walker

In eerste instantie kwam er bij de meldkamer van de brandweer één melding binnen. Daarop is de brandweer uit Bennekom aangestuurd. Later werden ook eenheden uit Wolfheze, Ederveen, Renkum en Doorwerth naar de spoorlijn gestuurd. ,,Dat was omdat bleek dat er op meerder plekken kleine brandhaarden waren. Die zijn ontstaan door een trein die vonken heeft afgegeven'', aldus Schimmel.

GEEN TREINVERKEER ,,Omdat brandweerlieden dicht bij het spoor aan het werk waren hebben de treinen enige tijd stil gestaan. Daarna werd er met lastgeving gereden, hetgeen zoveel betekent dat zij op het stukje waar de brandjes woedden, langzaam reden'', vervolgt de woordvoerder.

SNEL ONDER CONTROLE Door snel op te schalen en meerdere eenheden met hoge prioriteit naar de spoorlijn te dirigeren kregen de verschillende branden niet de gelegenheid om uit te breiden. ,,De branden waren snel onder controle. De eerste melding kwam om 20.30 uur bij ons binnen. Om 21.30 uur was de brandweer alleen nog aan het nablussen'', aldus Allard Schimmel van de brandweer.

BEPERKINGEN VOORBIJ Om 22.07 uur meldde de Nederlandse Spoorwegen dat alle beperkingen voorbij waren en dat de verwachting was dat de treinen om 22.15 uur weer normaal zouden rijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie