Archieffoto: Laan der Verenigde Naties in Ede.
Archieffoto: Laan der Verenigde Naties in Ede. Google Streetview

Dit is er deze week te doen in Ede

29 mei 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

29 mei 2019

Ede

Focuswandelen in het bos
9:30 Arnhemseweg 120
De derde wandeling van het Drieluik Focuswandelen gaat door het bos, Multitasken is uit, focus is in. Tijdens deze wandelingen gaan we focussen, inzoomen, vertragen, ontprikkelen. Vertrek vanaf Pannenkoekenhuis De Langenberg Tijd: 09.30-11.00 uur ( ca. 1 uur wandelen en afsluiten met koffie/thee) Kosten: 15,00 euro. Aanmelden via mail met naam en telefoonnummer: info@coachingrid.nl

Toon Tuin
13:30 Hoflaan 2
Wie geraakt is door kanker, is welkom om mee te doen op de Toon Tuin iedere woensdag vanaf 13.30 uur in clubhuis 't Veldhuus op Tuinenpark De Koekelt aan de Inschoterweg. Deelname is gratis.

Leeuwinnen Voetbalfestival
13:30 Inschoterweg 2
De KNVB houdt samen met verenigingen, een Leeuwinnen Voetbalfestival in alle regio's in Nederland. Voor ieder meisje dé kans om samen met de andere meiden te voetballen en plezier te maken. Het Leeuwinnen Voetbalfestival is voor alle meiden van 10 tot en met 15 jaar, lid of geen lid van een voetbalvereniging. De activiteit bij DTS Ede start om 13.30 en zal omstreeks 16.30 eindigen. Deelnemers kunnen zich melden vanaf 13.00 uur.

Bennekom

Rondleiding Landgoed Hoekelum
14:00 Edeseweg 122
Rondleiding door een gids van stichting recreatie Veluwe-Vallei begint om 14.00 uur bij de kaasboerderij, Edeseweg 122, 6721 KE Bennekom. Deelname volwassenen 5,00 euro en voor kinderen 4,00 euro. Deze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelen. De wandeling duurt zo'n anderhalf uur. De gids van de Stichting Recreatie Veluwe-Vallei vertelt alles over de geschiedenis van het huis en de bewoners. Maar ook waarom het park rond het huis is aangelegd in Engelse landschap stijl, wat een wildwal is, waar een ijskelder voor diende en het prieel en nog veel meer.

Ede

Zelfverdediging
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen, incl. een speciale 'Lady-class'. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Niet afhankelijk van kracht of agressie, maar op basis van slimme principes. Voor zowel fysieke, mentale alsook verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

30 mei 2019

Ede

Crea-Bea's
9:30 Bettekamp 99
Woensdagochtend Crea-Bea's Gezellig samen (creatief) bezig zijn, zoals breien, haken, kletsen, lachen, huilen en er voor elkaar zijn. Natuurlijk met een heerlijk kopje koffie of thee. Toegang is vrij.

Lezing: Wat betekent Vrijheid
20:00 Paul Gabrielstraat 54
Lotus4health houdt een lezing over de betekenis van vrijheid. Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen die allen in intensiteit verschillen. Als we ons blijven centraliseren en in het nu blijven, zullen we één worden met ons diepe wezen en zal onze gevoeligheid ons door alle levenslessen heen leiden. Meer info: www.lotus4health.com

Blues in The Jug met Hemelvaart
21:00 Parkweg 33
Hemelvaartsdag in Tapperie The Jug een optreden van de band Monkey Clan. Aanvang 21.00 uur, en de toegang is gratis.

31 mei 2019

Ede

Veteranen Ontmoetings Centrum
16:00 Verbindelaarsweg 100
De Smederij is tussen 16.00 en 20.00 uur geopend als Veteranen Ontmoetingscentrum. Edese veteranen maar ook oud-militairen zijn met hun partner van harte welkom op de Verbindelaarsweg 100. Deze bijeenkomst is een initiatief van de Veteranensociëteit Ede i.s.m. het Platform Militaire Historie Ede.

1 juni 2019

Otterlo

Lentefair
9:30 Kerklaan 6
Jaarlijkse rommelmarkt op de zaterdag na Hemelvaart rondom de Kerk van Otterlo. Naast de rommelmarkt zijn er nog diverse andere dingen te doen zoals: spelletjes, workshop met bloemen, sjoelen en het raden van het gewicht van …….dit is nog een verrassing. Er is een keur aan tweedehands boeken en ook de tombola heeft leuke prijsjes. De opbrengst van deze dag is bestemd voor de Hervormde Gemeente van Otterlo, het jeugdwerk en Woord en Daad. We beginnen om 9.30 uur en om 15.00 uur is het afgelopen. Voor het laatste half uur zijn er P.U.K. (pak uw kans) tassen te koop voor 5,00 euro die gevuld mogen worden met overgebleven spullen.

Ede

Repair Cafe bij Praxis
10:00 Lorentzstraat 1
Reparatie van elektrische apparaten, kleine gebreken aan fietsen en speelgoed (geen kleding, telefoons, printers, laptops en computers).

Spellenevent International TableTop Day
11:00 Laan der Verenigde Naties 150
Op zaterdag 1 juni wordt wereldwijd 'International TableTop Day 2019' gevierd. Zo ook door Cadeauhuis Ede. Cadeauhuis Ede organiseert deze unieke spellendag bij Pathé Ede. Er is een ruime keuze aan spellen die kunnen worden gespeeld. Zelf een spel meenemen is ook mogelijk. Diverse demonstrateurs van gerenommeerde spellenmerken, waaronder White Goblin Games, zijn deze dag aanwezig om hun kennis te delen. Deelname aan de spellen is gratis. Er is ook een mogelijkheid om spellen te kopen. De International Table Top Day 2019 is van 11.00 uur tot 17.00 uur bij Pathe Ede aan de Laan der Verenigde Naties 150 in Ede. Voor meer informatie zie www.cadeauhuis.eu of stuur een mail naar info@cadeauhuis.eu

Ederveen

Kringloopschuur open
10:00 Luntersekade 10
Het kringloopschuurtje aan de Luntersekade 10, 6744 PH te Ederveen is weer geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Ook in de zomerperiode zijn we een aantal keer geopend en wel op zaterdag 6 juli en 3 augustus. Ook kunnen dan spullen ingebracht worden.

Lunteren

Nachtzwaluwexcursie Wekeromse Zand
21:00 Vijfsprongweg 70
Wie de nachtzwaluw wil horen snorren gaat met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen mee tijdens een excursie over het Wekeromse Zand. Iets meenemen om op te zitten, omdat men misschien enige tijd moeten wachten om de vogel te horen/waar te nemen wordt aangeraden. Evenals goed schoeisel, want het terrein kan lastig begaanbaar zijn. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig). Start: 21.00 uur op de parkeerplaats aan de Immenweg, voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

Ede

Kidd Nebula in The Jug
21:00 Parkweg 33
Zaterdag 1 juni in The Jug op de Parkweg in Ede Kidd Nebula. Toegang gratis.

2 juni 2019

Lunteren

Lezing in Het Witte Kerkje
10:30 Dokter Kimmijserlaan 28
Theun Karrenbeld houdt een lezing over Maria. Theun Karrenbeld heeft na zijn pensionering een studie gemaakt van religieuze kunst- en muziekgeschiedenis. Hierop is zijn lezing over Maria mede gebaseerd. Het gaat in de lezing over wat wij weten van Maria en het waarheidsgehalte daarvan. Ten tweede wordt er stil gestaan bij fragmenten uit de kunst- en muziekgeschiedenis. Als derde gaat het over Maria als vrouw en moeder van Jezus. Kosten: Richtbedrag 5,- euro.

Bennekom

Lentefair
10:30 Edeseweg 122
Differenzz Events houdt een Lentefair op het mooie terrein van Boerderij Hoekelum aan de Edeseweg 122 in Bennekom van 10.30 tot 17.00 uur. Gratis entree en parkeren op het parkeerweiland is 5,- euro. Tijdens de Lentefair zijn meer dan honderd kraampjes op het hele terrein van Boerderij Hoekelum met een uitgebreid aanbod op gebied van kleding, accessoires, kinderitems, beauty, wonen, lekkernijen en nog veel meer. Geniet van het eetplein met live muziek. En er is ook genoeg te doen voor de kinderen, zoals de unieke zweefdraaimolen die op zonne-energie draait, een creatieve kinderworkshop en nog veel meer. Meer informatie lees je op: www.differenzz.nl.

Ede

Bakkie Troost
12:00 Hoflaan 2
Wie geraakt wordt door kanker kan op zondag 2 juni van 14.00 - 16.00 uur gewoon binnenlopen voor een praatje en een gratis Bakkie Troost.

Familie opstellingen
14:00 Paul Gabrielstraat 54
Familieopstellingen is een methode die, zonder veel woorden, ons laat zien welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden te zien, én wat mogelijke wegen zijn om ons, liefdevol, los te maken uit de zo genoemde verstrikkingen. Bij een familieopstelling wordt een ruimtelijke voorstelling gemaakt van de familie waartoe je behoort. Dit kan bijvoorbeeld het gezin van herkomst zijn maar er kan ook gekeken worden naar jezelf in je huidige relatie (en eventuele kinderen). Wanneer je een opstelling doet dan plaatst je - op gevoel - representanten voor jezelf en voor leden uit jouw familiesysteem in de ruimte. Het is fascinerend te merken dat de representanten in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren. Meer info is te vinden op www.lotus4health.com

3 juni 2019

Ede

Oplossingen Laan der Verenigde Naties
19:15 Laan der Verenigde Naties 150
In het najaar van 2018 is er eerst een enquête 'Verkeerssituatie Laan der Verenigde Naties/ Valley Center - een burgerinitiatief' en daarna een bewonersavond op 26 november 2018 gehouden. Naar aanleiding van de input die met het onderzoek en tijdens de avond is verzameld, organiseert de werkgroep samen met de gemeente Ede een vervolgbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst worden verschillende oplossingsrichtingen bekeken en wordt gekeken naar de haalbaarheid van de in het onderzoek genoemde zaken. Aanwezigen kunnen vragen stellen en meedenken over oplossingen. De bijeenkomst wordt gehouden in Bioscoop Pathé, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede - Inloop vanaf 19.00 tot 19.30 uur. Programma van 19.30 uur tot 21.00 uur. Aanmelden via www.plantobehaviour.nl/rietkampen

4 juni 2019

Ede

Mama connect
9:30 Bettekamp 99
Een speciale ochtend voor jonge (aanstaande) moeders en moeders met jonge kinderen. Met elkaar in gesprek gaan over vragen die je bezig houden of gewoon gezellig met elkaar kletsen, contact leggen en ervaringen uitwisselen.

Schilderen en zingen
13:30 Hoflaan 2
Wekelijks is er op dinsdag en donderdag schilderen voor mensen die geraakt zijn door kanker en twee keer per maand oefent het koor Zingen voor je leven. Op dit moment zijn alle plekjes bezet, maar belangstellenden kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen. Meer info is te vinden op de website www.toonhermanshuisede.nl of bel 06-22161969.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie