Afbeelding
Ted Walker

Overvaller supermarkt Ede dreigde met vuurwapen

lokaal

EDE De man die zaterdagavond een overval pleegde bij de Aldi supermarkt in winkelcentrum Parkweide, bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. Dat heeft de politie zondag bekend gemaakt.

Een man met een zwarte helm kwam zaterdag rond 20.00 uur kwam de supermarkt binnen. Er waren op dat moment meerdere klanten en personeelsleden aanwezig. Zij werden met een vuurwapen bedreigd. De man vertrok na de overval met buit op een scooter in de richting van de Stakenberg.

[ONDERZOEK] De politie is direct een onderzoek gestart. Er werd een burgernetbericht verstuurd waarin mensen werd verzocht uit te kijken naar de verdachte. Verder werd er met verschillende getuigen gesproken.

[HELM GEVONDEN] Zondag werd in een bosgebied tussen de Lunterseweg, Kernhemseweg en Oude Kernhemseweg de helm terug gevonden.

[SIGNALEMENT] Op basis van het eerste onderzoek zou het gaan om een man van ongeveer 180 à 185 cm lang. De man droeg een zwarte trainingsbroek met een witte streep vanaf de heup tot de enkel. Hij reed op een grijze scooter met aan de voorkant een rood spatbord en rode stuurkap. Verder droeg hij een zwarte helm.

[GETUIGEN GEZOCHT] De politie is op zoek naar getuigen. ,,We weten dat er veel mensen in de omgeving waren ten tijde van de overval. De politie komt graag in contact met mensen die er waren en iets gezien hebben wat van belang kan zijn. Zij, en anderen met informatie, kunnen bellen met tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000. Ook mensen die in de omgeving privé-camera's hebben hangen, worden verzocht te kijken of hier wellicht bijzonderheden op te zien zijn. Beeldmateriaal kan worden verstuurd via politie.nl.

advertentie