Afbeelding
Lex van Lieshout

Ellen Wijnsouw gaat alleen verder in raad

16 juni 2019 om 20:02 lokaal

EDE Nu de fractie van GemeenteBelangen de afgelopen week gebrouilleerd raakte met partijgenoot Ellen Wijnsouw, is nu bekend dat het raadslid verder gaat als Fractie Wijnsouw. ,,Ik blijf in de gemeenteraad omdat ik nog verplichtingen heb naar mijn kiezers. Ik heb er zin in", zegt ze.

Freek Wolff

Wijnsouw zegt dat ze dertien jaar met veel plezier deel uitmaakte van de fractie van GemeenteBelangen Ede. ,,Het is een lokale partij waar binnen de fractie altijd debatten waren over verschillende onderwerpen om elkaar te overtuigen om uiteindelijk met één  standpunt naar buiten te komen. En mocht iemand zich niet kunnen vinden in dat standpunt dan kon diegene een hoofdelijke stemming aanvragen. Iedereen tevreden. Maar altijd met wederzijds respect naar elkaar", aldus de politica.

Daarom zegt Wijnsouw dat ze zich absoluut niet kan vinden in haar partij die stelt dat de inzichten over politieke punten de reden zou zijn van haar vertrek. ,,De werkelijke reden dat ik de fractie van GemeenteBelangen Ede verlaat, verdient enige uitleg. Al na de verkiezingen bleek dat men binnen de fractie steeds minder met respect naar elkaar omging. Nadat iemand binnen de fractie mij onlangs 'onder de gordel', met onwaarheden en respectloos bejegende, was voor mij de maat vol. Ik verzocht de fractievoorzitter om die fractiegenoot te royeren. Het bestuur en fractie heeft echter anders besloten."

Indien Wijnsouw zou besluiten om haar zetel aan de partij te laten, zou de persoon die volgens haar ,,alle fatsoensnormen heeft overtreden" haar zetel innemen. Ze zegt zich te beraden hoe ze invulling zal geven aan haar nieuwe eenpersoonsfractie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie