Tineke Roseboom in de 'Keesomtunnel' waar Astrant grafitti verzorgde.
Tineke Roseboom in de 'Keesomtunnel' waar Astrant grafitti verzorgde. Ted Walker

'Best aardig voor een gothic-meisje'

20 juni 2019 om 06:03 lokaal

EDE Tineke Roseboom is zangeres, maar ook vriendin en baasje van Kai de hond. Roseboom voelt zich gelukkig, omdat zij van haar grootste hobby haar werk heeft kunnen maken. Mooie mensen die hun dromen volgen zijn haar grote voorbeelden. Haar slechtste gewoonte? Koppig zijn.

Ted Walker

Leeftijd: 28
Woonplaats: Ede
Burgerlijke staat: Samenwonend met mijn vriend Marinus
Beroep: Zangeres
Hobby´s: Ik heb het geluk dat mijn werk ook mijn grootste hobby is, al voelt het natuurlijk niet altijd zo. Binnen de muziek voelt mijn jaren ’20 salon orkest 'Mrs Rose' echt als een hobby. We spelen met acht professionele (vooral klassieke) muzikanten, omdat we heel erg blij worden van deze muziek en het niet zien als werk. Verder wandel ik graag met de hond, kan ik erg blij worden van een goed boek, doe ik aan yoga en kook ik graag.
Wat is ‘20 salon orkest ‘? Dat is een klein orkest bestaande uit piano, contrabas, viool, trompet, saxofoon, klarinet, drums en zang. In de naam zit het jaar 1920, omdat we muziek uit die jaren spelen. Een heerlijke ouderwetse foxtrot, een charleston en een walsje bijvoorbeeld.
Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? Soms meer, soms minder. Het ligt aan de dag en de hoeveelheid reizen, maar niet minder dan een uur per dag. Het hoort ook een beetje bij mijn werk.
Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, e-mail en Facebook.
Prettigste moment van de dag? ’s Ochtends wakker worden als Marinus naar zijn werk gaat en hij een pot verse koffie heeft gezet.Vertel? Nou, gewoon, je ruikt de verse koffie, de hond is al uitgelaten en ik heb het huis heerlijk voor mij alleen. Wat wil een mens nog meer in de ochtend. (Lacht)
Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Arabisch leren.
Waarom deze taal Dat weet ik eigenlijk niet. De taal klinkt zo ver weg van Nederlands. En die klanken zijn zo mooi. Ik zing in veel talen, maar nog niet in het Arabisch en dat is nog wel een doel in mijn leven. Tot nu toe heb ik alles gedaan wat ik wilde doen, dus zingen in het Arabisch gaat gebeuren en nog belangrijker, een fijn gesprek voeren in die taal zodat ik nog meer over een ander deel van de wereld kan leren, dat staat ook vast.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Kate Bush.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ze was best aardig voor een 'gothic-meisje'.

Dat moet je echt even uitleggen hoor Nou, ik was op zich een zeg maar ‘mainstream’-meisje. Ik was netjes, ben geloof ik maar één keer te laat geweest in al die jaren. Maar ik was wel gothic. En daar hadden medescholieren een bepaald beeld bij dat in mijn geval niet klopte dus.

Lijfspreuk: De bloem droomt niet over de bij, maar bloeit en trekt hem aan.

Wat wil je daar precies mee zeggen Dat je best mag dromen over dingen die je zou willen doen maar als je ze echt wilt meemaken moet je er voor gaan en hard voor werken. Het komt niet aanwaaien.

Wat is uw definitie van geluk? Zingen is mijn definitie van geluk

Zingen is niet echt een definitie Dat klopt, zal ik dan zeggen dat ik definitief gelukkig ben als ik aan het zingen ben en dat altijd mag blijven doen? (grinnikt)

Wat is uw slechtste gewoonte? Koppig zijn.
Ben je standaard koppig? Nee, als ik weet dat iemand iets beter kan of weet dan ik, dan ga ik vast de strijd niet aan. Maar als iemand anders denkt iets beter te weten en het klopt gewoon niet dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.
Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Bladmuziek en mooie jurkjes
Dus op de foto in een mooi jurkje? Helaas, ik moet morgen naar Duitsland, dus alle mooie jurken zijn ingepakt.
Welk tv-programma wilt u niet missen? Ik wil alle tv-programma’s wel missen.
Je bent geen televisiemens? Nee. We hebben niet eens een kabelaansluiting. Ik kan eventueel iets terugkijken op de laptop. We hebben een scherm waarop Marinus kan gamen en dat is het.
Favoriete Netflix/HBO-serie? Brooklyn nine-nine, NCIS en Call the midwife.
Zou wel eens een dag willen ruilen met? Hermione Granger.
Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Een korte rondreis door Colombia, met als kers op de taart de bruiloft in Cali van Marinus’ broer.
Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Twee jaar geleden in een tent in België met alleen maar regen. We hebben een week lang in die tent gezeten. Denk nu nog even terug aan mijn fijnste moment van de dag en je snapt dat ik die week geen gelukkig mens was. We hebben daarna ook nooit meer gekampeerd.

Wat was als kind uw droomberoep? Zangeres. Het leek toen allemaal nog heel ver weg. Het zou er nu op kunnen lijken dat ik al heel vroeg wist dat ik zangeres wilde worden en dat dit me ook is gelukt. Maar volgens mij wilde ik toen zangeres worden zoals een ander later prinses wilde zijn. Dat ik nu zangeres ben heeft dus niets te maken met mijn droom toen. Als ik toen had geweten dat zangeres zijn inhoudt dat je mooie jurken mag dragen en in grote zalen mag zingen, dan had ik het nog meer gedroomd.
Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De vanzelfsprekendheid dat mijn moeder na school op ons zat te wachten met een kop thee en koekjes.

Wie is uw grote voorbeeld? Mooie mensen die hun dromen volgen en zich niet laten tegenhouden door anderen.
Wat is uw favoriete muziek? Dat ligt maar net aan mijn stemming. Mijn zangfocus ligt op oude muziek (vooral barok) maar ik word ook erg gelukkig van latere klassieke componisten. Ik hou van bijna alle muziekgenres van metal tot alternative pop en van jaren '20 salonmuziek tot Ierse jiggs and reels.
Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik ben vorige maand aan een studie kunstgeschiedenis begonnen.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Een kop sterke zwarte koffie.
Favoriet eten? Pizza.
Wat zou u doen met een miljoen? Een boerderijtje kopen met een mooie kamer voor concerten.
Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn notitieboekje en een pen.

Aan wie wilt u het stokje doorgeven en waarom? Aan Xander van Soelen. We zijn samen bezig met een project voor volgend jaar: Astrant meets classical music. Ik denk dat Xander interessante dingen te vertellen heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie