Eten uit meerdere culturen
Eten uit meerdere culturen Bezoeker maaltijd 2018

Dit is er deze week te doen in Ede

19 juni 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

19 juni 2019

Ede

Crea-Bea's
9:30 Bettekamp 99
Workshop 'Oude spijkerbroeken een nieuw leven geven'. Neem je oude spijkerbroeken, riemen en ritsen mee, zodat je oude spijkerbroek een tweede leven kan krijgen. Leuke tas of etui maken. van tevoren opgeven is gewenst. Ook wie niet kan naaien is welkom. inloophuis@dewissel-ede.nl

Expositie 'Fietsend door de regio'
13:00 Molenstraat 45
Bij Cultura Erfgoed alvast in de sfeer komen van het NK Wielrennen. Ede heeft een bijzonder sportieve historie wat betreft deze sport. Niemand minder dan Annemieke van Vleuten startte haar carrière bij de Wielervereniging Ede. Vanwege de mooie kampioensverhalen organiseert het Historisch Museum Ede in samenwerking met de Wielervereniging Ede en De Fietser een expositie over de historie van de vereniging en de fietscultuur in Ede. Aan de hand van foto's, documenten, voorwerpen en ander materiaal wordt een overzicht gepresenteerd van de fiets als topsport bij wegwielrennen en als vervoermiddel in de regio.

Middag voor senioren
14:30 Jan Th. Tooroplaan 133
De laatste seniorenmiddag van dit seizoen worden gehouden in de grote zaal van de Bethelkerk aan de Jan Th. Tooroplaan 133. Te gast is de heer Louis Fraanje met de presentatie 'Naar buiten in het Binnenveld'. Een mooie en leerzame presentatie, met schitterende opnamen die Fraanje met veel liefde heeft vastgelegd. In zijn presentatie vertelt hij – in woord en beeld – het een en ander over het Binnenveld. Dit mooie natuurgebied ligt tussen Ede, Bennekom, Wageningen, Veenendaal en Rhenen. Voorafgaand aan deze presentatie zal Ds. C. van der Dussen een korte overdenking uitspreken. Ook is er volop tijd voor ontmoeting.

FoodFloor kennismarkt
20:00 Nieuwe Kazernelaan 2 D15
Wil je met experts brainstormen over jouw voedselinitiatief? Of hulp krijgen bij het realiseren van je voedselidee? Praat dan mee op de FoodFloor kennismarkt. Met verschillende experts aan zes thematafels. www.foodfloor.nl

Multiculturele maaltijd
17:00 Notaris Fischerstraat 10
Welkom bij de multiculturele maaltijd die De Meet-Inn en CVVE samen organiseren in het kader van Wereld Vluchtelingendag. Van tevoren aanmelden via cvvede.nl/agenda

Bestaat er een werkelijkheid of waarheid
20:00 Paul Gabrielstraat 54
Om te begrijpen wat de werkelijkheid of waarheid is, is inspanning niet vereist; inspanning is een afleiding. Om iets te begrijpen, om te begrijpen wat is, kun je niet afgeleid worden, toch? Als ik wil begrijpen wat je zegt, kan ik niet naar muziek luisteren, naar het lawaai van mensen buiten, ik moet er mijn hele aandacht aan schenken. Het is dus buitengewoon moeilijk en moeilijk om je bewust te zijn van wat is, omdat ons denken een afleiding is geworden. We kijken naar wat is door de bril van vooroordelen, van veroordeling of van identificatie, en het is heel moeilijk om deze bril te verwijderen en te kijken naar wat echt is. Meer info: www.lotus4health.com

Bennekom

Multiculturele maaltijd
16:00 Hof van Sint Pieter 41
Welkom bij de multiculturele maaltijd die Malkander en CVVE samen organiseren in het kader van Wereld Vluchtelingendag. Aanmelden via cvvede.nl/agenda. Aanmelden is handig maar niet verplicht

20 juni 2019

Ede

Wereldvluchtelingendag
15:00 Stadspoort 2
Sinds 2001 door de Verenigde Naties in het leven geroepen en vandaag de dag niet minder belangrijk. Het programma: 15.00 uur kinderfeest en delen van persoonlijke verhalen; 16.00 uur: Interactief programma met expositie, muziek & dans en diverse activiteiten; 18.30 uur: Multiculturele maaltijd; 21.00 uur: Afsluiting. Deze dag wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met CVVE, Doe en Leerplaats, Vluchtelingenwerk Ede en Malkander.

21 juni 2019

Ede

Wees welkom
9:30 Bettekamp 99
Een vrije inloop voor iedereen die van gezelligheid, een goede kop koffie of thee houdt. Ongedwongen en ontspannen met elkaar kletsen en contacten leggen.

Werk & Koffie
9:45 Molenstraat 45
Tweede bijeenkomst van de 'Werk & Koffie' plaats bij Cultura in Ede. Een plek voor iedereen die werk zoekt of zich op een nieuwe loopbaan oriënteert. Het thema voor deze bijeenkomst is: 'Zelfbewust op de arbeidsmarkt'. De bijeenkomst wordt verzorgd door Leindert Vogel van De Impact Recruiter en Geke Valkenburg van De Loopbaancoach. Het programma duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. De zaal is open vanaf 09.45 uur. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Wel graag even opgeven, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via de het reserveringssysteem van Cultura.

22 juni 2019

Ede

Seizoenswandeling 'Verlies en rouw'
10:00 Arnhemseweg 120
Er is aandacht voor het verlies van de deelnemers en de daarbij behorende ervaringen en gevoelens die optreden tijdens het rouwproces. Daarnaast is het fijn om lotgenoten te ontmoeten en elkaar een beetje te leren kennen, kijken of er een klik is. De wandeling wordt begeleid door: Ingrid van Veldhuizen. Zij is wandelcoach onder de naam Coachingrid. Maurits Groot Kormelink. Hij is rouwtherapeut en mediator bij Maatwerk bij Verlies in Ede. Kosten: 47,50 euro incl. een pannenkoek, drankje en aandenken. Aanmelden kan via mail naar Coachingrid: info@coachingrid.nl. Of naar Maatwerk bij Verlies: info@maatwerkbijverlies.nl. Meer info https://coachingrid.nl/agenda/seizoenswandeling-verlies-en-rouw/

Toer-de boer start bij Zwembad de Peppel
10:00 Peppelensteeg 17
Mooie natuurfietstocht met smakelijke stops bij boerenbedrijven en hun streekproducten. Afsluitend een gratis entreeticket voor het zwembad en een boerenijsje. Kosten 10,00 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen tot 16 jaar. Aanmelden via info@sportservice-ede.nl

Muzikale middag
15:00 Louise Henriettelaan 17
Een muzikale middag in Brasserie Margriet. Met een optreden van de Juf, de Bakker en de Dominee! Een lieve juf, een vrolijke bakker en een muzikale dominee. Zij zijn de hoofdpersonen in een prachtig programma voor ouderen. De kosten bedragen 10,- euro p.p. incl. koffie/thee of limonade. De middag begint om 15.00 uur en zal afgelopen zijn rond 16.45 uur. Van de opbrengst hopen wij een BeleefTv en een interactieve Robot poes aan te schaffen voor bewoners. Opgeven bij: tinekevanbokhorst@maanderzand.nl of bel naar 0318-685 300.

Sprookjesconcert
19:30 Prinsesselaan 8
Het Edes Orkest geeft een vrolijk concert met als thema 'sprookjes'. Uitgevoerd worden Pinocchio (Alex Poelman), De Gelaarsde Kat (Franco Cesarini), De legende van Ali-Baba (Bert Appermont en Frank Van Baelen). Het concert is nadrukkelijk bedoeld voor volwassenen én voor kinderen. Er is een verloting met leuke prijsjes. Entree 10 euro, kinderen 5 euro. Meer info op www.hetedesorkest.nl en op www.facebook.com/HetEdesOrkest.

Lunteren

Sponsorloop muziekvereniging KNA Lunteren
14:00 Dorpsstraat
Na dit jaar stopt de afbouwregeling van het oud papier en hebben de muzikanten de extra aanmoediging nodig om het gemiste geld bij elkaar te rennen. Op het Nieuwe Erf is muziek van DJ Melvin, een poffertjeskraam en een tap. De kleintjes kunnen zich laten schminken en losgaan op het springkussen.

Bennekom

Natuurexcursie voor kleuters
14:00 Bornweg 10
IVN Ede is er van 14.00 tot 15.30 uur een natuurexcursie voor kleuters van 4-6 jaar in het bos bij De Born in Bennekom. In de Sint Jansnacht kunnen mensen de dieren verstaan en komen kabouters te voorschijn. Een IVN-gids begeleidt de kinderen op hun zoektocht. Elke kabouter wacht de kinderen op voor een belevingsspel in het zomerbos. (Groot)ouders mogen natuurlijk mee. Opgave via kabouterwandeling@ivn-ede.nl o.v.m naam deelnemers, leeftijd kinderen, telefoonnummer. Start De Bornweg 12 Bennekom begin oprit naar De Born. Deelname 1,- euro per kind. Opgave is verplicht (uiterlijk 21 juni). Er is plek voor maximaal 16 kinderen.

Ederveen

Uniek Kasteel Concert
19:30 Luntersekade 1
Muziekvereniging Irene Ederveen geeft samen met Harmonievereniging Ons Genoegen Renswoude een uniek concert in de achtertuin van Kasteel Bruijn Horst in Ederveen. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door FIND Administratie en Advies uit Ederveen en vindt plaats achter Kasteel de Bruijn Horst, Luntersekade 1 te Ederveen en begint om 19.30 uur. De toegang is vrij. Bij slecht weer wijken we uit naar Dorpshuis De Zicht.

Wekerom

Speuren naar nachtzwaluwen
21:00 Hoeverweg 1
Vogelwerkgroep IVN-Ede houdt een excursie op zoek naar: de nachtzwaluw. Tijdens de excursie worden mogelijk ook andere vogelsoorten waargenomen. Goed schoeisel (en vanwege teken een lange broek) aan te bevelen, evenals het meenemen van een verrekijker. Start om 21.00 uur vanaf de parkeerplaats Drieberg, tegenover pannenkoekenhuis Langenberg, bij de rotonde. De wandeling duurt tot het bijna donker is geworden. Honden zijn niet toegestaan. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De gidsen zijn Dico Wijma (06-23612002), Hans Westendorp.

23 juni 2019

Wekerom

IVN wandeling
10:00 Hoeverweg 1
IVN wandeling: Van moeflonspoor tot brandneteltouw. Graag nemen wij op zondag 23 juni 2019 om 10:00 belangstellende wandelaars mee voor een tocht over het Wekeromse Zand. De wandeling gaat door een stuk bos en over de stuifzandvlakte. Scilla Köhlinger en Jeltje Zeelenberg kennen deze sporen, laten ze zien en vertellen de verhalen over wat de dieren doen als wij er niet zijn. Moeflon en dassensporen gaan we zeker zien. Advies: stevige wandelschoeisel, honden zijn in dit gebied verboden, niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Parkeerplaats hoofdingang aan de Lichtenvoordseweg (achter de voormalige vuilstort). IVN gidsen: Scilla Kohlinger 0318-623553 en Jeltje Zeelenberg.

25 juni 2019

Ede

Wandeling met gids
13:30 Groot Ginkelseweg 2A
Vertrek om 13.30 vanaf de parkeerplaats bij zwembad de peppel in Ede. Vandaar naar natuurcentrum Veluwe te Ede aan de Grootginkelseweg 2a. Om 14.45 start na een kopje koffie de wandeling met een gids. Onderweg allerlei bezienswaardigheden. De wandeling duurt tot ongeveer 16.45 uur.

Mantelzorgtrefpunt Veldhuizen
14:00 Munnikenhof 17
Het mantelzorgtrefpunt is een initiatief van wijkcentrum De Velder en vindt plaats elke vierde dinsdag van de maand. De bijeenkomst duurt van 14.00-16.00 uur. De toegang is gratis en vooraf opgeven is niet nodig. De locatie is wijkcentrum De Velder, Munnikenhof 17 in Ede. Voor info: info@develder.nl of bellen naar Agnes Lagerweij, 06-21985859.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie