Het studententeam Moveable Student van de Bouwkunde opleiding van het Technova College vlnr: Gideon, Chiron, Jurre, Linde en Noud
Het studententeam Moveable Student van de Bouwkunde opleiding van het Technova College vlnr: Gideon, Chiron, Jurre, Linde en Noud ROC A12

Technova College doet mee met landelijk mbo finale SLIMCirculair

lokaal

EDE Het studententeam Moveable Student van de Bouwkunde opleiding van het Technova College heeft een aantal maanden fulltime gewerkt aan de challenge SLIMCirculair. De Meeuw uit Oirschot gaf de opdracht om 100 (tijdelijke) studentenwoningen te ontwerpen voor Idealis in Wageningen. De uitgangspunten van dit project zijn gebaseerd op de klimaatdoelen die het kabinet heeft bepaald. De studenten deden mee aan de finale, maar wonnen de prijs helaas niet. 

Moveable Student ging de uitdaging aan om een project te ontwikkelen waarbij gekeken is naar CO2 reductie. Dit kan gerealiseerd worden door het toepassen van bio-based materialen, een goede isolatie in combinatie met nieuwe innovatieve installatie oplossingen om een energie opwekkend geheel te creëren. In SLIMCirculair is nagedacht over een ontwerp waarin weerextremen geen bedreiging zullen vormen.  

Het resultaat mag er zijn. De opdrachtgever van Idealis, Nico Stunnenberg, was positief verrast over de resultaten bij een tussentijdse presentatie. Dit plan heeft alles in zich om ook daadwerkelijk te realiseren.

advertentie
advertentie