Afbeelding
ESCL

Ondersteuning Onderwijsproject Liberia

28 juni 2019 om 13:00 lokaal

EDE In Liberia wordt gewerkt aan een onderwijsproject om kinderen een betere toekomst te geven. Eén van de doelen is het terugdringen van analfabetisme. Het is de droom van van de Edese Christiana Lewis dit te realiseren. De stichting Education Support Children Liberia (ESCL) is op zoek naar Edenaren die het project financieel willen ondersteunen.

Lewis is 20 jaar geleden vanuit Liberia gevlucht naar Nederland en door een erfenis heeft zij een stuk grond in Liberia verworven. ESCL helpt haar daar een schoolgebouw en een waterpomp te realiseren. De afgelopen maanden heeft de stichting zoveel financiële steun ontvangen dat het schoolgebouw en de waterpomp kunnen worden gerealiseerd.

De werkzaamheden verlopen zo voortvarend dat de school in september kan starten. Voor de uitvoering van het onderwijs is ter plaatse in een stichting en een bestuur in oprichting. De ESCL zal waar wenselijk ondersteuning bieden. Om in september te kunnen starten is de stichting op zoek naar aanvullende financiële middelen voor schooluniformen (€ 22,- per stuk) en leermiddelenpakketten met boeken en schrijfbenodigdheden (€ 22,- per pakket).

,,Graag doen wij een oproep voor financiële steun voor dit project. U kunt denken aan een eenmalige of structurele bijdrage. Ook kunt u één of meer van de 210 leerlingen sponsoren voor een schooluniform en/of een leermiddelenpakket. U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL73INGB0006575694, ten name van ESCL", stelt Lewis. 

Meer informatie over project kan worden aangevraagd bij Gerard van Winsum, secretaris van stichting ESCL via secretaris.escl@hotmail.com. Daarnaast is er informatie te verkrijgen op de website https://liberiasupport.nl. Daarop staan ook foto's over de voortgang van het project.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie