Afbeelding
Zomerbries

Dit is er deze week te doen in Ede

3 juli 2019 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 juli 2019

Ede

Honderd jaar radio omroep
9:30 Prinsesselaan 8
De werkgroep Kerk en Buurt de lezing 'Honderd jaar radio omroep in Nederland'. De lezing wordt verzorgd door ing. Leo Penning, voormalig exploitatiemanager bij 'N.V. Nederlandsche Omroep Zender Maatschappij'. We starten met een inloop om 9.30 uur in de zaal Ons Huis bij de Taborkerk, Prinsesselaan 8 in Ede. De toegang is gratis, slechts de koffie is voor eigen rekening. Het is op 6 november honderd jaar geleden dat het eerste radioprogramma in Nederland werd uitgezonden door Ir. Hanso H. Schotanus à Steringa Idzerda vanuit zijn laboratorium van de Nederlandse Radio Industrie (NRI) in Den Haag.

5 juli 2019

Ede

Summer Night Ede + Cinema in het Park
16:00 Raadhuisplein
Tweede editie van Cinema in het Park. De film La La Land wordt getoond op een groot scherm op het Raadhuisplein. Neem een plaid mee en geniet met een hapje en drankje op het gras van deze film, die rond 00.30 uur afgelopen zal zijn. Voorafgaand aan Cinema in het Park vindt vanaf 16 uur op het Oude Kerkplein Summer Night Ede plaats. In de lome, zwoele sfeer van een zomeravond op een Frans dorpsplein genieten van hapjes, drankjes, diverse kraampjes en optredens van Jedaja Girls, Duo Frivoli, Nanda Loonstra, Ryso Jochemsen, Be Acoustic en Walinda de Jong met Johnny Fleet.

Zomerschool Prins Florisschool
17:00 Catharinadaal 70
Er zijn kraampjes met kleine cadeautjes, die de kinderen hebben gemaakt voor de verkoop. Je kunt er een hapje eten en natuurlijk iets drinken. In alle lokalen wordt er iets georganiseerd. Zo hebben we een karaokelokaal, een beautysalon, een spelletjeslokaal, een lokaal waar geknutseld kan worden etc. Ook komt er een Rad van Fortuin. Als klap op de vuurpijl is er om 18.00 uur een optreden van de dansschool I MOVE met de groep Lil' Legends uit Ede. Ook zullen zij een dansworkshop verzorgen. De opbrengst is bestemd voor het Groene Plein. Het organiseren van de zomermarkt is de eerste grote actie voor dit doel.

Torenrondleiding
19:00 Grotestraat 58
Bekijk Ede vanaf de omloop van de kerktoren. St. Recreatie Veluwe-Vallei organiseert de beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede en soms de bezichtiging van de kerk met uitleg van gidsen. De gidsen vertellen over de historie van de kerktoren. Aanmelden kan uitsluitend vooraf via info@rondleidingenede.nl met naam en aantal deelnemers. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee.

Cinema in het Park
22:00 Raadhuisplein
De Jongerenraad, het Cultuurfonds, Pathé en Stadscafé Oscar zorgen voor een tweede editie van 'Cinema in het Park'. Kom om 22.00 uur gratis kijken naar de prijswinnende film La La Land op het Raadhuisplein in Ede. 'Opwarmertje' Zin om voor de film alvast even bij te kletsen en in een echte vakantiestemming te komen? Neem dan een kijkje bij 'Summer Night Ede'. Terrasjes, livemuziek en kunstenaars geven jou het ultieme vrijheidsgevoel, net als op de camping in Frankrijk. Volg de evenementen op Facebook om kans te maken op VIP-plekken tijdens de film.

6 juli 2019

Bennekom

Gierzwaluwnestkastencontrole
10:00 Dorpsstraat 1
Zaterdag 6 juli (globaal tussen 10.00 en 16.00 uur) gierzwaluwnestkastencontrole in de Dorpsstraat in Bennekom. De nestkasten worden gecontroleerd; jonge gierzwaluwen worden geringd. Informatie: Hans Westendorp (0318-418465).

Bruisende Kunstmarkt Bennekom
10:00 Dorpsstraat 1
De Kunstmarkt is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Bennekom en Culturele Vereniging De Kijkdoos. Kunstenaars Cees Beukerink en Monique Grolle presenteren hun werk in de kraam van De Kijkdoos. Naast deze kunst is ook de nieuwe architectuurroute door Bennekom te bekijken. Wil van der Veur en Jan Vosman, vrijwilligers van De Kijkdoos, hebben deze route speciaal ontwikkeld voor groep 6 tot en met 8 van de Bennekomse scholen. Daarmee wil De Kijkdoos leerlingen leren kijken naar de bijzondere versieringen aan gebouwen in ons dorp. De kunstmarkt is te bezoeken in de Dorpsstraat en op het Van Slootenplein. Voor meer info: www.dekijkdoosbennekom.nl

Ederveen

Kringloopschuur open
10:00 Luntersekade 10
Het kringloopschuurtje aan de Luntersekade 10, 6744 PH te Ederveen is op zaterdag 6 juli weer geopend. Tussen 10.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom. Er is van alles wat. Ook kunnen dan spullen ingebracht worden. Koffie en thee staan klaar. Daarna is de eerstvolgende openstelling op zaterdag 3 augustus.

Lunteren

Brocante fietsroute Lunteren
10:00 Meulunterseweg 70A
Brocante fiets en/of auto route Lunteren-Barneveld-Kootwijkerbroek op de 1e zaterdag van de maand. Na een succesvolle start dit jaar van de Brocante route is de tweede route gepland op zaterdag 6 juli. Zeven leuke bezoekadressen in Lunteren, Barneveld en Kootwijkerbroek: Zeven adressen die veel variatie bieden en de bezoekers stuk voor stuk zullen verrassen. Elk adres heeft zijn eigen uitstraling.Bij verschillende adressen wordt er iets te drinken aangeboden.

Ederveen

Mbuma Markt
10:00 Rijksweg 36
Een ambulance, iets wat voor ons een heel normaal hulpmiddel is bij calamiteiten. In het zendingsziekenhuis in Zimbabwe is dat helaas geen realiteit, daar moeten ze hun grote werkgebied bereiken met maar 1 ambulance! De Mbuma zending is werkzaam in Zimbabwe. Zij hebben daar vijf basisscholen mogen oprichten, een middelbare school, verschillende klinieken, een weeshuis en een ziekenhuis. Daarom hopen wij, een groep jongeren uit de OGG 'Schaapsweg' te Ede, weer een markt te organiseren. Voor de kinderen is er genoeg te doen bij de stormbaan en in de knutseltent.

Ede

Festival ZomerBries Ede
12:00 Grotestraat 58
Hartje Ede, op het Oude Kerkplein vindt zaterdag 6 juli voor de vierde keer het gratis Festival ZomerBries Ede plaats. Een festival waarin internationale (straat)theatervoorstellingen worden opgevoerd en publiek wordt vermaakt met indrukwekkende acts. Meer informatie www.zomerbriesede.nl

Ede

Rondleiding Landgoed Hoekelum Bennekom
14:00
Zomerrondleiding in de natuur Wandel mee met gidsen van St. Recreatie Veluwe-Vallei over landgoed Hoekelum in Bennekom. Rondleiding begint om 14.00 uur, start bij de kaasboerderij bij kasteel Hoekelum, Edeseweg 124, 6721 KE Bennekom Deelname volwassenen 5,00 euro p.p. en voor kinderen 4,00 euro p.p. Deze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelen. Duur van de rondleiding 1/1/2 uur. Aanmelden ter plaatse.

7 juli 2019

Ede

Kinderkleding & Speelgoed Beurs
13:00 Nijverheidlaan 23a
Zondag 7 juli van 13.00 tot 15.30 is er weer een kinderbeurs in speeltuin de Zanderij aan de Nijverheidlaan 23a in Ede. Goedkoop inslaan voor het nieuwe seizoen, voor hele kleine prijsjes. Tafels vol nieuw en 2ehands baby/kinderkleding en volop speelgoed. Alle plekken binnen zijn gereserveerd, dat betekend heel veel keus! Bij goed weer ook een buitenverkoop, hiervoor mag er nog aangemeld worden bij beursede@hotmail.com. Entree is gratis en de grote speeltuin is open! Facebook.com/kinderbeurszanderij

Dante in het Park bij Huis Kernhem
13:15 Kernhemseweg
Culturele Picknick 'Dante in het Park' bij Huis Kernhem. De slotmanifestatie van het Dante-seizoen zal dan weer plaatsvinden. Na tien jaar in 'de Kuil', wordt het evenement dit jaar gehouden in het prachtige park bij Huis Kernhem. Net zoals voorgaande jaren zullen er diverse hoogtepunten van het afgelopen jaar voorbijkomen, evenals nieuwe acts, waar men onder het genot van een hapje en een drankje (al dan niet zelf meegebracht) van kan genieten. De vaste bezoekers weten het onderhand wel; picknickmand-en kleed mee en heerlijk genieten van een gevarieerd programma in een sprookjesachtige omgeving.

Bakkie Troost
14:00 Hoflaan 2
Wie geraakt wordt door kanker kan iedere eerste zondag van de maand binnenlopen in het Toon Hermanshuis, Hoflaan 2, voor een praatje en een gratis Bakkie Troost.

9 juli 2019

Ede

Mama connect
9:00 Bettekamp 99
Een speciale ochtend voor jonge (a.s.) moeders en moeders met jonge kinderen. Met elkaar in gesprek gaan over vragen die je bezig houden of gewoon gezellig met elkaar kletsen, contact leggen en ondersteunen waar nodig. Oppas is aanwezig.

10 juli 2019

Ede

Rondleiding landgoed Kernhem 10 juli
14:30 Kernhemseweg 3
Kom genieten van landgoed Kernhem en loop mee met de rondleiders van St. Recreatie Veluwe-Vallei. Attentie: De rondleiding begint om: 14.30 uur. Start voor huize Kernhem, Kernhemseweg (aan N 224) in Ede Toegangsprijs: volwassenen 5 euro per persoon, kinderen 4 euro per persoon. Landgoed Kernhem bestaat al zeshonderd jaar. Tijdens de rondleiding vertelt de rondleider alles over dit unieke landgoed. De rondleiding gaat voor een deel door het Edese bos, de kruidentuin, het vleermuis reservaat.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie