Afbeelding
Archief BDUmedia

Onderzoek uitbreiding bedrijventerrein Kievitsmeent

9 juli 2019 om 12:49 lokaal

EDE De gemeente Ede onderzoekt of uitbreiding van het bedrijventerrein Kievitsmeent haalbaar is. Het gaat om gebied ten westen van het huidige bedrijventerrein, begrensd door de spoorlijn, de Kade en de N224. Aanleiding voor het onderzoek is een verzoek van het bedrijf HSR, dat in het gebied circulaire bedrijvigheid wil ontwikkelen.

Of de plannen doorgaan hangt volgens wethouder Leon Meijer ook af hoe het zit met de eigendomsposities in het gebied. Een paar jaar geleden waren er plannen in het gebied waar de uitbreiding moet komen plannen om zeven Skaeve Huse te ontwikkelen. Bewoners van de weg Kievitsmeent waren toentertijd niet bepaald blij met de komst van de huizen voor mensen uit Ede die niet in een normale woonomgeving kunnen wonen. De komst van de zeven Skaeve Huse ging uiteindelijk niet door. Of zij instemmen met de uitbreiding HSR moet de toekomst uitwijzen. In de komende periode wordt bekeken of het plan economische, financieel, ruimtelijk en landschappelijk haalbaar is. In de regio FoodValley hebben gemeenten afspraken gemaakt over waar bedrijfsterreinen mogen komen. Het gebied waarde uitbreiding voor HSR moet komen staat in die afspraken niet genoemd. Als het plan haalbaar is, zullen hierover ook in de regio afspraken moeten worden gemaakt. ,,Het duurt nog wel een paar jaar voordat het resultaat van het onderzoek bekend is," verwacht Meijer.

Wethouder Willemien Vreugdenhil vindt het initiatief van HSR om in het gebied een circulair cluster te ontwikkelen van grote waarde van de economie in de regio. Alle aspecten van het plan gaan we goed onderzoeken. Een beslissing om wel of niet een bedrijfsterrein uit te breiden moeten we heel zorgvuldig nemen. Als we ergens in de gemeente een bedrijfsterrein uitbreiden, ligt dit gebied wel voor de hand. Het sluit aan op een bestaand bedrijfsterrein en in het plangebied zijn ook al aardig wat bedrijven gevestigd."

Het is nog niet zeker of de uitbreiding gerealiseerd kan worden. De komende periode wordt bekeken of het plan economisch, financieel, ruimtelijk en landschappelijk haalbaar is. In de regio Foodvalley hebben gemeentes afspraken gemaakt over waar bedrijventerreinen mogen komen. Dit gebied staat in die afspraken niet genoemd. Als het plan haalbaar is, zullen hierover ook in de regio afspraken moeten worden gemaakt.

,,Het initiatief van HSR om in het gebied een circulair cluster te ontwikkelen, lijkt van toegevoegde voor de economie in de regio" , stelt wethouder Willemien Vreugdenhil. ,,We gaan nu alle aspecten van het plan goed onderzoeken. Een beslissing om wel of niet een bedrijventerrein uit te breiden moeten we heel zorgvuldig nemen. Als we ergens in de gemeente een bedrijventerrein uitbreiden, ligt dit gebied wel voor de hand. Het sluit aan op een bestaand bedrijventerrein en in het plangebied zijn ook al aardig wat bedrijven gevestigd.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie