Afbeelding
Gemeente Ede

Volwaardige moestuin voor Alexanderschool Bennekom

9 juli 2019 om 13:33 lokaal

BENNEKOM De Alexanderschool in Bennekom had al moestuinbakken van Klasse moestuin van IVN Het groene wiel, maar opende afgelopen maandag een volwaardige moestuin op een beschut plekje op het schoolplein. Inclusief composthoop, kruidentuintje en materialenschuur.

Wethouder Leon Meijer zorgde voor de openingshandeling van de moestuin. Hij liet weten ,,erg blij te zijn met de aandacht die de school heeft voor het voedselvaardig maken van haar leerlingen". Hij benadrukt het belang dat kinderen leren waar hun eten vandaan komt. ,,Dat worteltjes onder de grond groeien en dat melk niet uit de supermarkt komt; daar begint het mee."

De opening van de nieuwe moestuin is tevens het startsein voor het project Gezonde School dat inmiddels is gestart. Een werkgroep van onder andere de directeur, ouders en een OR-lid buigt zich er de komende tijd over hoe leerlingen op school een zo gezond mogelijke basis kunnen meekrijgen. Met leuke, interactieve lessen en activiteiten zal er volgend schooljaar meer aandacht worden besteed aan gezonde voeding. De gezonde hapjes die tijdens de opening werden uitgedeeld werden alvast enthousiast ontvangen. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie