Roel Wijlens van Koopmans Bouwgroep en Marian Teer, directeur van Woonstede bij de ondertekening
Roel Wijlens van Koopmans Bouwgroep en Marian Teer, directeur van Woonstede bij de ondertekening Karin Gijssen

56 nieuwe betaalbare huurwoningen op voormalig Somaterrein

9 juli 2019 om 13:55 lokaal Deel je nieuws

Woonstede gaat 56 nieuwe huurwoningen bouwen op het voormalige Somaterrein in Ede. Het gaat om 28 appartementen en 28 rijwoningen. Vandaag tekenden Woonstede en Koopmans Bouwgroep hiervoor de overeenkomst.

De Maander
Het voormalige Somaterrein wordt een nieuwe woonwijk. Bébouw Midreth gaat het grootste gedeelte van de nieuwe wijk bebouwen met vrije sectorwoningen. Met de woningen van Woonstede erbij, komen er in het totaal tussen de 113 en 118 nieuwe woningen. Het project heeft van Bébouw Midreth de naam 'De Maander' gekregen. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep gaat de woningen voor Woonstede bouwen.

Breed aanbod
De woningen van Woonstede zijn verspreid over de wijk. Door de mix van eengezinswoningen en appartementen komen er in Ede weer nieuwe betaalbare huurwoningen bij voor zowel een- en tweepersoonshuishoudens, als voor gezinnen. En dat is hard nodig. Mensen moeten nu soms lang wachten op een woning.

Planning
Toekomstige huurders moeten nog wel een beetje geduld hebben. De bouw start in december van dit jaar en de laatste woningen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie