Afbeelding
Architectenburo Guido Bakker

Veel minder appartementen aan de Loevestein

10 juli 2019 om 11:44 lokaal

EDE De plannen van de ontwikkelaar om in het verzekeringskantoor van Nationale Nederland, aan de Loevestein 33 in Ede iets van 750 appartementen te realiseren, lijken niet door te gaan. De gemeente Ede vindt die ontwikkeling niet passend. Het proces om te kijken hoeveel woningen er wel kunnen komen aan de Loevestein, is intussen gestart.

Jan de Boer

In de voorbije week werden de omwonenden ingelicht over het proces van de nieuwe plannen. De locatie Loevestein 33 heeft momenteel een kantoorbestemming. Delen van het gebouw staan leeg en over niet al te lange tijd zal het gebouw helemaal leeg komen te staan. De kantorenmarkt is zodanig dat de verwachting is dat er geen nieuwe huurder beschikbaar is voor het kantoor.

Voor het project staat de gemeente nog helemaal aan de voorkant. ,,Leegstand en verpaupering vinden wij niet goed. Daarom gaan we met het project starten. We gaan een aantal stappen doorlopen om te komen tot een herontwikkeling", zegt Wesley Scheffer van de gemeente Ede.

Er is nog geen inhoudelijke richting bepaald. In de hoogtijdagen werkten ongeveer 1.100 medewerkers in het verzekeringskantoor, dat zorgde ervoor dat er in de wijk veel parkeeroverlast was. Iets wat ook lastig kan zijn als er veel nieuwe bewoners bij zullen komen. De gemeente wil weten wat er allemaal leeft in de wijk en wil met hen in gesprek. Tijdens de informatiedag waren ruim tweehonderd mensen aanwezig om een tipje van de sluier te krijgen.

Zover is het nog lang niet. Als er door de gemeente een zogenaamde 'nota van uitgangspunten' is opgesteld, zal er meer duidelijk zijn. ,,Die nota van uitgangspunten gaan we ook weer met de mensen bespreken. We komen een aantal keren terug om met de mensen te sparren. Tot 13 september krijgen de mensen de ruimte om inbreng bij ons achter te laten", aldus Scheffer.

Het duurt nog wel een tijd voordat er meer duidelijk zal zijn. ,,Voordat je alle stappen van het planologische project hebt doorlopen, ben je zo drie jaar verder."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie