Afbeelding
Archief BDUmedia

Aantal verkochte woningen in Ede licht gedaald

11 juli 2019 om 10:23 lokaal

EDE In de regio Ede/Wageningen zijn in het tweede kwartaal van 2019 652 woningen verkocht. Deze aantallen liggen 1% lager ten opzichte van vorig jaar en 2,5% lager ten opzichte van het vorige kwartaal. Onder deze regio vallen de gemeenten Amerongen, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. Dit zijn gegevens op basis van transacties van NVM Makelaars.

De grootste verschillen in de aantallen verkochte woningen zijn terug te vinden bij de verkochte hoekwoningen en twee onder één-kapwoningen. Van de hoekwoningen werden er 78 verkocht; een daling van bijna 24,5% vergeleken met een jaar eerder. Van de twee onder één-kapwoningen werden er 142 verkocht; een stijging van iets meer dan 24% vergeleken met een jaar eerder.

PRIJS De gemiddelde transactieprijs, gecorrigeerd per woningtype, kwam uit op € 316.000,- en steeg daarmee met bijna 8,5% ten opzichte van een jaar eerder. Per woningtype kwamen de prijsstijgingen uit tussen de 3% voor vrijstaande woningen met een gemiddelde transactieprijs van € 565.000,- tot 17,5% voor appartementen met een gemiddelde transactieprijs van € 198.000,-.

VERKOOPTIJD De verkooptijden van vier van de vijf woningtypen lag gemiddeld tussen de 23 tot 42 dagen. Alleen de verkooptijd van vrijstaande woningen bedroeg afgelopen kwartaal 57 dagen. Daarmee bedroeg de verkooptijd van de 652 verkochte woningen gemiddeld 35 dagen.

Van de verkochte woningen ging bijna 27% boven de vraagprijs weg en bedroeg de gemiddelde onderhandelingsmarge 1,1% over alle verkochte woningen. In ons vakjargon betekent dit dat er gemiddeld 1,0% minder voor een woning werd betaald dan er gevraagd werd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie