Afbeelding
heliflight.nl

Plan voor nieuwe windmolen

28 februari 2018 om 08:38 lokaal

EDE Plantion en Raedthuys Pure Energie zijn van plan om een nieuwe windmolen te bouwen op het terrein van Plantion. Dit hebben zij laten weten aan de gemeente. De nieuwe windmolen staat gepland op het terrein van Plantion aan de Wellensiekstraat. Dit terrein ligt ten westen van de A 30 in de nabijheid van de twee bestaande windmolens.

Plantion en Raedthuys vragen voor de bouw van de nieuwe windmolen om medewerking van de gemeente. De gemeente gaat daarom de komende periode onderzoeken wat de mogelijkheden en gevolgen zijn. Daarna kan een officiële bestemmingsplan procedure volgen.

Peter Bakker, directeur van Plantion, over het plan voor een windmolen: ,,In de visie van Plantion staat dat we klimaatneutraal willen opereren als bedrijf. Met de bouw van ons complex is hier invulling aangegeven door te investeren in een warmte-koude opslag. In 2017 hebben we deze visie onderstreept met de aanleg van een zonnepanelen installatie. Door de windmolen zal ons doel klimaatneutraal te zijn worden afgerond. Na de klimaatconferentie van Parijs is het ons duidelijk dat we allemaal onze klimaat bijdrage moeten leveren. Plantion wil hierbij voorop lopen."

Wethouder Vreugdenhil ,,De gemeente heeft een positieve grondhouding over dit initiatief van een belangrijk bedrijf uit Ede. Het past bij de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. In de nabijheid van de 2 andere windmolens langs de A30, lijkt dit een logische locatie. Komende tijd onderzoeken we de haalbaarheid van het initiatief. De gemeente vindt het belangrijk dat de mogelijke overlast voor de omgeving zoveel mogelijk wordt beperkt en wil dat inwoners kunnen participeren in de opbrengst van de windmolen. De initiatiefnemers gaan dit de komende tijd oppakken.'' Plantion en Raedthuys Pure Energie informeren en betrekken de bedrijven en omwonenden in de omgeving van de geplande windmolen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie