Wethouder Meijer onthult met brugklasleerlingen de naam Het Streek Lyceum
Wethouder Meijer onthult met brugklasleerlingen de naam Het Streek Lyceum Da's communicatie

Wethouder Meijer onthult met brugklasleerlingen de namen Lyceum en College bij CSG Het Streek

22 september 2020 om 15:22 lokaal Deel je nieuws

Samen met brugklasleerlingen, de eerste lichting die les krijgt bij Het Streek Lyceum en Het Streek College, onthulde wethouder Meijer de nieuwe namen. Vanaf dit nieuwe schooljaar, het 25ste voor Christelijke Scholengemeenschap Het Streek, heten de scholen officieel Het Streek Lyceum en Het Streek College.

De eerste onthulling was bij Het Streek College aan de Zandlaan. Brugklasleerlingen van mavo, vmbo en praktijkonderwijs gaven het startsein aan de wethouder die met een druk op de knop het doek liet zakken voor het bord met de nieuwe naam. Wethouder Meijer deelde aan de brugklassers een markeerstift uit. “Een nieuwe naam is namelijk het markeren waard!”, lichtte de wethouder toe.

Wethouder Meijer vertrok daarna naar Het Streek Lyceum aan de Bovenbuurtweg. Klassenvertegenwoordigers van de brugklassen mavo, havo, vwo en gymnasium gaven samen met de wethouder het startschot waarbij de oude naam ‘Lyceum’ in ere werd hersteld. Wethouder Meijer gaf ook hier de markeerstiften en benadrukte dat het voor de nieuwe leerlingen in deze bijzondere tijd van corona fijn is dat ze gezamenlijk konden starten op hun nieuwe school.

Bestuurder Gertjan van der Molen van CSG Het Streek lichtte met trots de nieuwe namen toe: “Het Streek Lyceum en Het Streek College passen beter bij de slogan ‘Samen leren, samen leven!’ Het geeft meer lading dan een straatnaam en het sluit mooi aan bij ‘Op Het Streek mag je zijn wie je bent’”.

Wethouder Meijer onthult met brugklasleerlingen de naam Het Streek College
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie