Rumah Sakit Budi Kemuliaan Batam
Rumah Sakit Budi Kemuliaan Batam Jan van den Berg

HIV-AIDS kliniek Batam als beste verkozen in heel Indonesie.

11 december 2020 om 11:32 Lokaal Deel je nieuws

HIV kliniek Batam no 1 in Indonesie.

Op 1 december jl.,  wereld Aidsdag, is het ziekenhuis Rumah Sakit Budi Kemuliaan op Batam uit 297 ziekenhuizen door de  Wereld HIV-AIDS Cascade verkozen als de beste kliniek voor HIV-AIDS patienten in Indonesie.

Op nummer 2 staat St. Carolus Hospital, Jakarta en op de derde plaats RSUP dr. Sutomo in Surabaya.

Een speciale  afdeling van het ziekenhuis  kon gebouwd worden dankzij medefinanciering door het AidsFonds in Nederland en de helaas overleden Prof.Dr.Joep Lange.  Bij eerdere  bevindingen uit een massaal Hepaitis-B vaccinatie project  in samenwerking met Prof. Dr. Jan van Hattum (UMCU)en GSK, werden door Annemarie Rulos en Jan van den Berg,arts , beiden uit Ede en medewerkers van Stichting Child Support Indonesia, vele HIV positieve patienten ontdekt. Er werd meteen actie ondernomen  voor voorlichting,  preventie, begeleiding en behandeling.  Dankzij de adviezen van wijlen Prof.Dr. Joep Lange werden trainingen opgezet met een plan van aanpak. De inventaris en apparatuur werd vanuit Ede naar Batam gestuurd.

Stichting Child Support Indonesia werkt nog steeds samen met het ziekenhuis en is geweldig trots op de directie, de medische staf en Mevr, Sri Soedarsono  die de leiding heeft van het ziekenhuisproject  op Batam.

Nu heeft het ziekenhuis op Batam ook een belangrijke taak in de behandeling van Covid-19 patienten. Het zijn met name de patienten met onderliggend lijden, zoals HIV, Hepatis-B, cardiaal lijden, diabetes  en longziekten , die er voor hulp en behandeling kunnen aankloppen, zij worden niet geholpen in het Covid-19 centrum van de overheid op Batam.

U kunt het project blijven ondersteunen via een donatie aan Stichting Child Support Indonesia op rek. NL06 INGB 0000 0067 99.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie